субота, 14. септембар 2024.

IZMIŠLJENA BAJADERA OD PILEĆIH PRSA



Još juče za ručak pravila sam od patlidžana neverovatan, a preukusan sos za špagete, te mi ostalo nešto sosa, a od tih ostataka danas napravim ponovo nešto novo, izmišljeno, bez trunke umaranja.

Evo kako napraviti sezonski septembarski sos, koji može poslužiti i za špagete, ali i za još jednu pileću bajaderu danas.




Na ulju, na tihoj vatri dinstati:

sitno sečeni beli luk

samleven paradajz

izrendan neoguljen plavi patlidžan

Povremeno promešati, doliti malo vode, te začiniti dodavanjem ovih začina:




sitna morska so

crni mleveni biber

sveže lišće bosiljka balzamiko

aleva paprika

1 kašičica meda od borovih iglica

Za pileću bajaderu dalje treba uraditi još ovako:

Uzeti vatrostalnu posudu i pouljiti samo malo, a ond po dnu poređati tanko isečene i čekićem izlupane šnicle od pilećih prsa (belo pileće meso).

I preko toga odmah naneti dobar sloj sosa od patlidžana.

Preko sosa narendati oko 100 g kačkavalja.

I na kraju sve preliti sa 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.




Po vrhu izdrobiti lišće ili 2 zamrznute lulice sveže ostavljenog lišća peršuna lišćara.

Zapeći na 200 stepeni po C dok pileća bajadera ne porumeni.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар