IZMIŠLJENA BAJADERA OD PILEĆIH PRSA
Još juče za ručak pravila sam od patlidžana
neverovatan, a preukusan sos za špagete, te mi ostalo nešto sosa, a od tih
ostataka danas napravim ponovo nešto novo, izmišljeno, bez trunke umaranja.
Evo kako napraviti sezonski septembarski sos, koji može
poslužiti i za špagete, ali i za još jednu pileću bajaderu danas.
Na ulju, na tihoj vatri dinstati:
sitno sečeni beli luk
samleven paradajz
izrendan neoguljen plavi patlidžan
Povremeno promešati, doliti malo vode, te začiniti dodavanjem
ovih začina:
sitna morska so
crni mleveni biber
sveže lišće bosiljka balzamiko
aleva paprika
1 kašičica meda od borovih iglica
Za pileću bajaderu dalje treba uraditi još ovako:
Uzeti vatrostalnu posudu i pouljiti samo malo, a ond
po dnu poređati tanko isečene i čekićem izlupane šnicle od pilećih prsa (belo
pileće meso).
I preko toga odmah naneti dobar sloj sosa od patlidžana.
Preko sosa narendati oko 100 g kačkavalja.
I na kraju sve preliti sa 200 ml neutralne pavlake za
kuvanje.
Po vrhu izdrobiti lišće ili 2 zamrznute lulice sveže
ostavljenog lišća peršuna lišćara.
Zapeći na 200 stepeni po C dok pileća bajadera ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар