четвртак, 19. септембар 2024.

IZMIŠLJENI DEZERT SA KRUŠKAMA

 



 

Juče sam skuvala punu šerpu naših padanica, a zimskih opalih krušaka, a onda mi je danas preostalo nešto skuvanih krušaka, kao i soka u kome su se kruške skuvale – te meni koja svaki dan obožava ili živi samo da nešto slatko izmisli, kao i slano, ljuto, nije zaista teško.

U 3 poteza nastane novi dezert za užinu drugu.

U 3 dezertne činije nadrobim u svaku po 3 keksa petita.

Onda skuvam svoj domaći puding, jer nisam potrošački još luda da bacim 65-70  i više dinara za jednu malu kesicu pudinga.




A evo kako u 3 poteza skuvati svoj domaći puding:

500 ml tečnosti ili mleka (ja hoću light puding te koristim sok od skuvanih krušaka)

3 kašike šećera

4 kašike gustina (čvrstina)

1 kesica vanil šećera

Vruć i skuvan puding razasuti preko nadrobljenog keksa u dezertne posude.

Skuvane kruške iseći na sitne komadiće i poređati preko pudinga.

Onda svaku napunjenu zdelicu dekorisati sa po 1 kašičicom meda od borovih iglica.

Ohladiti dezert dobro do užine.

Prijatno!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар