IZMIŠLJENI DEZERT SA KRUŠKAMA
Juče sam skuvala punu šerpu naših padanica, a zimskih
opalih krušaka, a onda mi je danas preostalo nešto skuvanih krušaka, kao i soka
u kome su se kruške skuvale – te meni koja svaki dan obožava ili živi samo da
nešto slatko izmisli, kao i slano, ljuto, nije zaista teško.
U 3 poteza nastane novi dezert za užinu drugu.
U 3 dezertne činije nadrobim u svaku po 3 keksa petita.
Onda skuvam svoj domaći puding, jer nisam potrošački
još luda da bacim 65-70 i više dinara za
jednu malu kesicu pudinga.
A evo kako u 3 poteza skuvati svoj domaći puding:
500 ml tečnosti ili mleka (ja hoću light puding te koristim
sok od skuvanih krušaka)
3 kašike šećera
4 kašike gustina (čvrstina)
1 kesica vanil šećera
Vruć i skuvan puding razasuti preko nadrobljenog keksa
u dezertne posude.
Skuvane kruške iseći na sitne komadiće i poređati
preko pudinga.
Onda svaku napunjenu zdelicu dekorisati sa po 1
kašičicom meda od borovih iglica.
Ohladiti dezert dobro do užine.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар