KRAMBL SA SMOKVAMA



Po dnu vatrostalne činije poređati 2 kese isečenih, a zamrznutih smokava (mogu i sveže) i posuti ih sa što više cimeta.

Zatim zamesiti najlepše mrvičasto testo:

100 g margarina

6 kašika šećera

60 g mlevenog badema (ili nešto drugo orašasto)

200 g brašna



Zamešeno mrvičasto testo posuti svuda po smokvama.

Zapeći na 180-190 stepeni po C u rerni dok ne porumeni.

Servirati kašikom u dezertne zdelice.




Prijatno!

Isto ovako može od raznog ostalog voća.

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi