KUPIDON
Umutiti mikserom koricu od sledećih sastojaka:
5 celih jaja i
5 kašika šećera
Zatim u to dobro umućeno dodati, pa izmutiti ručno:
5 kašika brašna
2 kašike kakao praha i
1 kesicu praška za pecivo
Pouljiti i pobrašnjaviti pleh za pečenje kolača, dimenzija
25x39 cm, te u njemu ispeći koricu za ovaj kolač Kupidon ravno 14 minuta na 200
stepeni po C.
Vruć kolač odmah preliti sa 500 ml hladnog
čokoladnog mleka.
Preko korice naneti prvi fil, koji se umuti mikserom
od sledećih sastojaka:
1 kantica kisele pavlake (ili 700 g)
250 g šećera u prahu i
300 g mlevenog keksa (trebalo je plazma keks, ali
nije što ga nema ili što je za njim neka pomama, već što je za moj ukus jako
skup, te zato koristim posni keks Zlatni Pek, veliko pakovanje od oko 600-650 g
za svega 210 dinara, koga sameljem, i plus mi pretekne)
Na kraju po vrhu ide drugi fil, a on se umuti od
sledećih sastojaka:
Prvo umutim:
300 g šlaga u prahu sa
300 ml hladne kisele vode
Onda u to dodam zamrznute kupine 400g, (ali, ja pre
dodavanja u seckalici isitnim 400 g smrznutih kupina, mada mogu i sveže, ili
otopljene ko može da čeka; ja ne mogu, a kolač se napravi lako i brzo, a za
manje od pola sata, a meni baš tako paše), a dodam ih u umućen šlag i samo malo
promutim mikserom da se sve lepo sjedini.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар