субота, 21. септембар 2024.

PARMIĐANA NA MOJ SAVRŠEN NAČIN

 



 

Prvo isečem 2 oprana i neoguljena plava patliždanu, uzdužnom stranom, a dužom stranom sečem nožen na tanje kriške koje poređam odmah u pleh (onaj najveći od rerne), obložen kolačarskim papirom, i samo posolim, pouljim i zapečem u rerni na 200 stepni po C.




Onda pripremam sos za parmiđanu na moj savršen način:

Na ulju dinstam:




sitno isečen crni luk

par čena belog luka

šaku čeri paradajza (iz zamrzivača)

3 sveže manje sitno isečene crvene paprike

Začinim sos dodavanjem:




sitne morske soli

crni mleveni biber

aleva paprika

bosiljak balzamiko

med od borovih iglica (2 kašičice)




Kad je sve gotovo vatrostalnu činju pospem slojem sosa, a onda ređam, naizmenično:




plavi patlidžan

sloj sosa

rendani kačkavalj

I  tako sve dok se ne potroši i sos i plavi patliždan.




Nanosim dakle 3 sloja patlidžana, 3 sloja sosa, a na vrhu se sve završava samo slojem rendanog kačkavalja.

Zapeći kratko dok kačkavalj ne porumeni u renu na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар