PARMIĐANA NA MOJ SAVRŠEN NAČIN
Prvo isečem 2 oprana i neoguljena plava patliždanu, uzdužnom
stranom, a dužom stranom sečem nožen na tanje kriške koje poređam odmah u pleh (onaj
najveći od rerne), obložen kolačarskim papirom, i samo posolim, pouljim i zapečem
u rerni na 200 stepni po C.
Onda pripremam sos za parmiđanu na moj savršen
način:
Na ulju dinstam:
sitno isečen crni luk
par čena belog luka
šaku čeri paradajza (iz zamrzivača)
3 sveže manje sitno isečene crvene paprike
Začinim sos dodavanjem:
sitne morske soli
crni mleveni biber
aleva paprika
bosiljak balzamiko
med od borovih iglica (2 kašičice)
Kad je sve gotovo vatrostalnu činju pospem slojem sosa,
a onda ređam, naizmenično:
plavi patlidžan
sloj sosa
rendani kačkavalj
I tako sve
dok se ne potroši i sos i plavi patliždan.
Nanosim dakle 3 sloja patlidžana, 3 sloja sosa, a na
vrhu se sve završava samo slojem rendanog kačkavalja.
Zapeći kratko dok kačkavalj ne porumeni u renu na
200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар