POHOVAN PATLIDŽAN na drugi način
Plavi patlidžan, ali neoguljen samo uzdužno iseći,
te malo posoliti i ostaviti nekoliko minuta da odstoji.
Onda napraviti masu za umakanje, ali ja je ne
pravim, jer meni je preteklo od pohovanja karfiola), a kad mi je već ostalo
samo malo umaka od pohovanja karfiola, onda sam isprobala i ovako:
Napraviti masu za umakanje tanko isečenih kriški svežeg
patlidžana (samo ako vam nije ostalo kao meni nečeg malo viška):
1 umućeno jaje
sitna morska so
crni mleveni biber
suvi začin origano
malo mleka
brašno
Masa treba da bude malo gušća nego za palačinke.
Ali, pravim nešto malo drugačije, mali izuzetak, te
pošto je karfiol uvaljan posle ovog umaka u susam, to neću činiti uopšte po pitanju
patlidžana, jer želim malo drugačiju varijantu danas na svojoj trpezi, a susam
se baš mnogo potroši.
Dakle, može i bez valjanja u susam, a dovoljan je samo
ovaj umak.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар