уторак, 17. септембар 2024.

POHOVANI PLAVI PATLIDŽAN

 



Plavi patlidžan dobro oprati, i neoguljen, a po dužoj strani tanko iseći na kriške, a onda posoliti i ostaviti malo da se otpuste svi sokovi.

Zatim ubrusom obrisati ili pokupiti sav pušteni sok, a onda svaku krišku patlidžana uvaljati najpre u brašno, a onda a umućena jaja.

Pržiti sa obe strane na ulju.

Ispohovano slagati na ubrus da se upije suvišak ulja.

Preukusno i presavršeno, a odlična ideja kako se nahraniti nečim novim, raznovrsnim u ovu jesen, s obzirom da su nam tikvice zakazale.

Toliko toga sam eksperimentisala i isprobavala kroz sistem pohovanja, ali danas ispohovan plavi patlidžan ponovo spada u kategoriju svega onoga najlepšeg i najukusnijeg što sam do danas isprobala i probala.

Prijatno!

 



Нема коментара:

Постави коментар