POHOVANI PLAVI PATLIDŽAN
Plavi patlidžan dobro oprati, i neoguljen, a po
dužoj strani tanko iseći na kriške, a onda posoliti i ostaviti malo da se
otpuste svi sokovi.
Zatim ubrusom obrisati ili pokupiti sav pušteni sok,
a onda svaku krišku patlidžana uvaljati najpre u brašno, a onda a umućena jaja.
Pržiti sa obe strane na ulju.
Ispohovano slagati na ubrus da se upije suvišak ulja.
Preukusno i presavršeno, a odlična ideja kako se nahraniti
nečim novim, raznovrsnim u ovu jesen, s obzirom da su nam tikvice zakazale.
Toliko toga sam eksperimentisala i isprobavala kroz sistem
pohovanja, ali danas ispohovan plavi patlidžan ponovo spada u kategoriju svega onoga
najlepšeg i najukusnijeg što sam do danas isprobala i probala.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар