PRINCES KROFNE bez šprica uz pomoć kašike
Staviti samo da provri:
200 ml vode
100 ml ulja
1 kašika šećera
Kad to provri smaći sa ringe i nasuti 150 g oštrog brašna,
promešati, te ostaviti da se prohladi 10-ak minuta, a onda u to dodavati 1 po 1
jaje od ukupno 4 (čak su i sitna, i ne treba dodavati ono peto) – i sve mutiti
mikserom.
Neću da pravim domaće princes krofne uz pomoć šprica
za tulumbe, neću da imam previše posuđa za pranje (mada posuđe najviše opera ili
mašina ili majka, samo dok sam u letnjoj kuhinjici kao danas), jer hoću da
navadim princes krofne kašikom, da vidim da li može, a može, sve da se uprosti:
Napravim od ove mase 11 krofni na kolačarskom papiru,
a stavljam po 2 supene kašike na svaku kamaru u najveći pleh od rene.
Pečem na 200 stepeni po C svega 25 minuta.
Hladne krofne rasečem preko pola.
Onda skuvam svoj najjednostavniji i najbrži fil za
princes krofne:
600 ml mleka
1 vanil šećer
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
U skuvano i vruće, smaknuto sa ringle, dodati 125 g
margarina i samo izmutiti mikserom.
Posebno umutiti 200 ml slatke tečne pavlake.
Svaku donju polutku princes krofne nafilovati filom,
a onda staviti sloj umućene slatke pavlake i preklopiti poklopčićima.
Po želji pre serviranja mogu se princes krofne dekorisati
prah šećerom ili preliti otopljenom čokoladom.
Ohladiti do sutradan.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар