ROLOVANA PILEĆA DŽIGERICA U PANČETI



 

 

Potrebno je oko 200 g tanko isčene slanine pančete i pakovanje-dva svojih odmrznutih pilećih domaćih džigerica (živinske iznutrice samo iz našeg ovogodišnjeg tova ili iz mog još jednog projekta “cosa nostra”, kako inače od osnutka zovem svoj tovni bunker ili svoju tovnu katakombu).

Na dnu slanine pančete staviti guticu pileće džigerice te urolati male debeljuškaste rolnice (zalogajčiće), a ja ih poređam kao male sarmice, jer neću da trošim drvene čačkalice (sve mi je odjednom skupo, posebno odmeseca avgusta kad su me orobili za 400 evra) i lepo se ispeku iako ih ništa ne drži sputano, a ko hoće drugačije, naravno može da ih prikači jednom drvenom čačkalicom po sredini smotuljka.

Rolovanu džigericu poređam preko kolačarskog suvog papira.

Džigericu takođe samo malo posolim.

Onda sve rolnice po vrhu pospem sa šarenim biberom (iz mlinčića) i alevom slatkom paprikom.




Ispečem kratko na 200 stepeni po C, dok slanina pančeta ne porumeni.

Prijatno!

 


 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi