ROLOVANA PILEĆA DŽIGERICA U PANČETI
Potrebno je oko 200 g tanko isčene slanine pančete i
pakovanje-dva svojih odmrznutih pilećih domaćih džigerica (živinske iznutrice samo
iz našeg ovogodišnjeg tova ili iz mog još jednog projekta “cosa nostra”, kako
inače od osnutka zovem svoj tovni bunker ili svoju tovnu katakombu).
Na dnu slanine pančete staviti guticu pileće džigerice
te urolati male debeljuškaste rolnice (zalogajčiće), a ja ih poređam kao male sarmice,
jer neću da trošim drvene čačkalice (sve mi je odjednom skupo, posebno odmeseca
avgusta kad su me orobili za 400 evra) i lepo se ispeku iako ih ništa ne drži
sputano, a ko hoće drugačije, naravno može da ih prikači jednom drvenom čačkalicom
po sredini smotuljka.
Rolovanu džigericu poređam preko kolačarskog suvog papira.
Džigericu takođe samo malo posolim.
Onda sve rolnice po vrhu pospem sa šarenim biberom (iz
mlinčića) i alevom slatkom paprikom.
Ispečem kratko na 200 stepeni po C, dok slanina pančeta
ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар