VOĆNI ROLAT
Uzeti 1 kg jabuka, oguliti te izrendisati, a onda jabuke
prodinstati i u njih dodati:
3 kašike šećera
malo cimeta po želji (meni je uletelo malo više, ali
to je onda naravno još lepše)
Koristim kesu zamznutih izrendanih letnjih jabuka iz
zamrzivača, zaliha od prošlog leta, (koje su inače izrendane neoguljne, jer su
naše neprskane), a mogu i sveže.
Najveći pleh do rerne obložiti kolačarskim papirom,
te na papir istresti sve prepržene jabuke, a onda ih špatulicom rastanjiti i
oformiti tanku koru (podlogu).
Po jabukama posuti još i ovo:
100 g suvog grožđa
100 g samlevenih badema (mogu i orasi)
1 kesicu vanil šećera
Zagrejati rernu na 180 stepeni, a onda umutiti biskvitnu
masu koju treba preliti preko podloge od jabuka:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 žumanaca (dodavati postepeno - jedno po jedno)
5 kašika šećera
½ kašičice praška za pecivo
Ispeći na 180 stepni po C ravno 15 minuta.
Vruće, a ispečeno izvaditi iz pleha, skinuti kolačarski
papir, i okrenuti naopako, a tako da jabuke ostanu u sredini rolata prilikom
savijanja.
Kad se kora malo prohladi urolati (može malo pucati,
jer je bogato nadeveno, ali ništa ne fali).
Okolo premazati domaćim džemom od trešanja ili nekim
drugim džemom te posuti sa mlevenim bademima.
Ohladiti te iseći na rolatiće željene debljine.
Presavršeno je i napravi se tako brzo i olako.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар