недеља, 20. октобар 2024.

IRSKI HLEB bez kvasca, ali samo malo drugačije

 



 

U dublju porculansku posudu sipati sledeće sastojke (mera je šolja od 300 ml):




2 šolje ražanog integralnog brašna

1šolja kukuruznog brašna

1šolja integralnog pšeničnog brašna

2 šolje belog pšeničnog brašna (meko tip 400)

140 g semenki (mešavina: golica, sirovi suncokret, celo seme lana, susam)

3 kašičice krupne morske soli

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

2-4 supene kašike jabukovog sirćeta

800 ml mlake vode





Okrugli veliki pleh (onaj kome se otključava dno) obložiti kolačarskim papirom, te u njgea sasuti zamešeno testo bez kvasca, te odmah ispeći na 200 stepeni.

Pre pečenja hleb po vrhu samo malo zareckati nožićem.

Peći ravno 40 minuta na 200 stepeni po C, a onda isključiti rernu i ostaviti hleb da se istišti još 10 minuta.

Ukupno vreme pečenja jeste 50 minuta, s tim što poslednjih 10 minuta nema troška struje.

Hleb dobro ohladiti, a onda iseći na kriške i spakovati u zamrzivač.

Vaditi po potrebi za doručak.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар