IRSKI HLEB bez kvasca, ali samo malo drugačije
U dublju porculansku posudu sipati sledeće sastojke
(mera je šolja od 300 ml):
2 šolje ražanog integralnog brašna
1šolja kukuruznog brašna
1šolja integralnog pšeničnog brašna
2 šolje belog pšeničnog brašna (meko tip 400)
140 g semenki (mešavina: golica, sirovi suncokret, celo
seme lana, susam)
3 kašičice krupne morske soli
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2-4 supene kašike jabukovog sirćeta
800 ml mlake vode
Okrugli veliki pleh (onaj kome se otključava dno) obložiti
kolačarskim papirom, te u njgea sasuti zamešeno testo bez kvasca, te odmah ispeći
na 200 stepeni.
Pre pečenja hleb po vrhu samo malo zareckati nožićem.
Peći ravno 40 minuta na 200 stepeni po C, a onda isključiti
rernu i ostaviti hleb da se istišti još 10 minuta.
Ukupno vreme pečenja jeste 50 minuta, s tim što
poslednjih 10 minuta nema troška struje.
Hleb dobro ohladiti, a onda iseći na kriške i spakovati
u zamrzivač.
Vaditi po potrebi za doručak.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар