KRAMBL smokve i majske trešnje (varijanta sa mlevenim orasima)

 



 

U vatrostalnu pravougaonu činiju posuti delimično odmrznute isčene smokve, a preko toga nabacati i šaku odleđenih majskih trešanja i svo voće još samo posuti sa dosta cimeta u prahu.




Onda zamesiti mrvičasto testo od sledećih sastojaka:

200 g brašna

100 g margarina

6 kašika šećera

60-75 g mlevenih oraha




Testo izmrviti i posuti svuda po voću.

Zapeći dok ne porumeni na 200 stepeni po C.




Prijatno!

 


 

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi