Jedan čitav struk luka praziluka, beli deo i onaj deo
sa zelenim perima, sitno iseći u seckalici, te propržiti na maslinovom ulju, a zatim
posoliti i pobiberiti.
Ubaciti potom par čena isečenog belog luka.
Promešati povremeno i dinstati poklopljeno na tišoj vatri,
povremeno doliti malo vode sve dok ne omekavi praziluk.
Zatim u to dodati:
100 g sitno isečene pančete slanine koja ja dakle pre
ovoga posebno prepržena na suvo u tiganju.
Ubaciti:
200 ml tečne neutralne pavlake za kuvanje.
Začiniti još dodavanjem sečenog začinskog lišća:
peršun lišćar
boslijak balzamiko
I na kraju u sve to ubaciti:
100 g rendanog kačkavalja.
A u finišu, kad je kremasti sos za špagete gotov
ubaciti prethodno skuvane, oceđene špagete, te izmešati, samo malo prokuvati i odmah
servirati vruće.
Odličan prilog uz ovo jesu kriške ljubičastog luka i
salata od rukole.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар