уторак, 15. октобар 2024.

KREMASTE ŠPAGETE - izmišljeno

 



 

Jedan čitav struk luka praziluka, beli deo i onaj deo sa zelenim perima, sitno iseći u seckalici, te propržiti na maslinovom ulju, a zatim posoliti i pobiberiti.

Ubaciti potom par čena isečenog belog luka.

Promešati povremeno i dinstati poklopljeno na tišoj vatri, povremeno doliti malo vode sve dok ne omekavi praziluk.

Zatim u to dodati:

100 g sitno isečene pančete slanine koja ja dakle pre ovoga posebno prepržena na suvo u tiganju.

Ubaciti:

200 ml tečne neutralne pavlake za kuvanje.

Začiniti još dodavanjem sečenog začinskog lišća:

peršun lišćar

boslijak balzamiko

I na kraju u sve to ubaciti:

100 g rendanog kačkavalja.

A u finišu, kad je kremasti sos za špagete gotov ubaciti prethodno skuvane, oceđene špagete, te izmešati, samo malo prokuvati i odmah servirati vruće.




Odličan prilog uz ovo jesu kriške ljubičastog luka i salata od rukole.

Prijatno!

 

 

 


Нема коментара:

Постави коментар