Potrebno je jedno pakovanje keksa petita od 400 g
(ja sam otkrila super povoljan i dobar keks petit od 100 dinara, težine 400 g,
bolji od plazme).
Zatim, samo još treba skuvati čokoladni fil, od
sledećih sastojaka:
700 ml mleka
2 pudinga od čokolade
4 kašike šećera
U vruć skuvan pudding dodati 125 g margarina i odmah
izmutiti mikserom dok se ne rastopi ubačeni margarin.
Potom odmah vrućim filom premazivati keks petit (ničim
ga ne treba natapati, sam će odmeknuti od vrućeg fila, zato je poenta da se sve
premaže vrućim).
Po dnu vatrostalne ovalne činije ređam red keksa
petita, zatim sloj fila, ponovo drugi red keksa, opet fil, potom treći red keksa
i sve zavrašvam filom.
Po vrhu samleti mlevene orahe i dobro, obilato posuti.
Ohladiti dok ne omekavi (najbolje do sutradan, mada
ja sam tortu pravila oko prve užine, i već je omekavila do užine druge
fantastično), a onda iseći na komade ili štanglice, a sve po svojoj ličnoj
želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар