SPANAĆ PESTO
Kesicu svog spanaća iz “Hirošime” još jutros sam izvadila
iz zamrzivača i ostavila da se prirodno odledi, jer mi treba svež spanać.
Onda sam odleđen spanać samo iscedila od viška tečnosti.
U super seckalicu ubacujem sledeće sastojke (svi zeleni
začini uzgojeni u “Hirošimi”):
kesica odleđenog i oceđenog spanaća (može i svež, ali
ja trenutno imam u zamrznutom stanju mnoštvo svog zeleniša, i evo još jednog
načina kako pojesti svoj spanać, ovoga puta čak i sirov)
1 lulica sveže savijenog peršuna lišćara
1 lulica mirođije
sveže ubrano, a zamrznuto lišće pitome nane
sveže lišće bosiljka balzamiko (iz zamrzivača)
5 većih čena belog luka (još uvek trošim svoje
zalihe belog luka iz “Hirošime”)
sirovi badem
šareni mleveni
biber
sitna morska so
maslinovo ulje od komine
Izmiksano sve sasuti u staklenu posudicu sa poklopcem
i čuvati u frižideru par dana, a uvek pravim jednu manju zdelicu, a postoji million
predivnih načina kako se može upotrebiti pesto.
Idealno kao meni ujutru za doručak - premazati preko
irskog hleba za doručak (sirovi hleb bez kvasca staviti u toster pre mazanja), te
nafilovati grčkim jogurtom po vrhu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар