Skuvati veliku džezvu jake domaće kafe (turske kako ja
volim da kažem).Više ne kupujem ness kafu, jer mi je preskupa, a tiramisu sa
domaćom kafom jači i lepši nego kad pravim sa ness kafom.
Pripremiti piškote dva manja pakovanja ili jedno
duplo, veće.
Uzeti vatrostalnu manju činiju (elipsastu, pošto nemam
tako manju četvrtastu) te po dnu poređati piškote dobro natopljene kafom.
Umutiti fil na sledeći način:
Prvo umutiti 200 ml tečne slatke pavlake.
Zatim u to umućeno dodavati:
1 kesicu vanil šećera
4 kašike kristal šećera
200 g krem sira (tj. sirka)
Skoro sav fil sasuti preko natopljenih piškota, a ostaviti
samo jedan manji deo, za onaj tanji gornji završni sloj.
Preko fila ponovo poređati drugi red dobro natopljenih
piškota.
Staviti tanji, manji sloj ostavljenog fila.
I na kraju posuti sa što više kakao praha.
Ohladiti par sati do prvog posluženja.
Ovo je najlakša, najlepša i najbrža varijanta
tiramisua i to bez jaja.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар