среда, 16. октобар 2024.

TIRAMISU bez jaja

 



 

Skuvati veliku džezvu jake domaće kafe (turske kako ja volim da kažem).Više ne kupujem ness kafu, jer mi je preskupa, a tiramisu sa domaćom kafom jači i lepši nego kad pravim sa ness kafom.




Pripremiti piškote dva manja pakovanja ili jedno duplo, veće.

Uzeti vatrostalnu manju činiju (elipsastu, pošto nemam tako manju četvrtastu) te po dnu poređati piškote dobro natopljene kafom.

Umutiti fil na sledeći način:

Prvo umutiti 200 ml tečne slatke pavlake.

Zatim u to umućeno dodavati:

1 kesicu vanil šećera

4 kašike kristal šećera

200 g krem sira (tj. sirka)




Skoro sav fil sasuti preko natopljenih piškota, a ostaviti samo jedan manji deo, za onaj tanji gornji završni sloj.

Preko fila ponovo poređati drugi red dobro natopljenih piškota.

Staviti tanji, manji sloj ostavljenog fila.

I na kraju posuti sa što više kakao praha.

Ohladiti par sati do prvog posluženja.




Ovo je najlakša, najlepša i najbrža varijanta tiramisua i to bez jaja.

Prijatno!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар