BRZA ĆUREĆA PAŠTETA



 

Pošto se danas kuvalo ćureće meso sa koskom da bi se nešto kasnije napravila od njega domaća ćureća supa sa knedlama, i pošto se ispekao divan ručak – komad ćuretine na bundevi i krompiru sa dosta začina, onad da bih sebi olakšala, te sam bez mnogo naknadnog dinstanja ili kuvanja, ipak osmislila kako brzo danas mogu da dođem do brze domaće paštete ujutru za doručak uz omiljeni irski hleb:




U dublju posudu štapnog blenedera ubacim sledeće sastojke, a onda ih sve zajedno izmiksam:

očišćeno čureće iskuvano meso (uzmem ćureća prsa)

malo ispečene bundeve (uzmem iz tepsije)

peršun lišćar i čena belog luka (pokupim iz tepsije)

Onda dalje u sve ovo dodam:

maslinovo ulje

šareni mleveni biber

jako malu čili papričicu (postižem blagu ljutinu)

sveže lišće nane ili mente (iz zamrzivača)

Sve izblendiram, te naspem u staklenu posudicu sa poklopcem, sve ostavim do sutradan, a najmanje 2-3 dana odlična domaća pašteta za doručak bez ikakvih škodljivih agenasa ili aditiva, itd.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi