BRZA ĆUREĆA PAŠTETA
Pošto se danas kuvalo ćureće meso sa koskom da bi se
nešto kasnije napravila od njega domaća ćureća supa sa knedlama, i pošto se ispekao
divan ručak – komad ćuretine na bundevi i krompiru sa dosta začina, onad da bih
sebi olakšala, te sam bez mnogo naknadnog dinstanja ili kuvanja, ipak osmislila
kako brzo danas mogu da dođem do brze domaće paštete ujutru za doručak uz omiljeni
irski hleb:
U dublju posudu štapnog blenedera ubacim sledeće sastojke, a onda ih sve zajedno izmiksam:
očišćeno čureće iskuvano meso (uzmem ćureća prsa)
malo ispečene bundeve (uzmem iz tepsije)
peršun lišćar i čena belog luka (pokupim iz tepsije)
Onda dalje u sve ovo dodam:
maslinovo ulje
šareni mleveni biber
jako malu čili papričicu (postižem blagu ljutinu)
sveže lišće nane ili mente (iz zamrzivača)
Sve izblendiram, te naspem u staklenu posudicu sa
poklopcem, sve ostavim do sutradan, a najmanje 2-3 dana odlična domaća pašteta
za doručak bez ikakvih škodljivih agenasa ili aditiva, itd.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар