U šerpu sa poklopcem nasuti malo ulja, a onda ubaciti
sastojke od kojih se dalje prvo priprema sos za ćufte:
sitno isečen struk luka praziluka
kesica zamrznutog čeri paradajza, ali oguljenog (samo
preliti vrućom vodom te oguliti opnu)
krupna morska so
šareni biber
slatka aleva paprika
voda
Staviti na ringlu, a kad provri smanjti te ubaciti već
oblikovane ćufte.
A evo kako lako napraviti zdrave ćufte od samlevenog
ćurećeg belog mesa (tj. od prsa ćurećih):
U seckalicu ubaciti sledeće sastojke, i samo samleti:
vezica peršuna lišćara
malo luka praziluka
1 glavica ljubičastog luka
par čena belog luka
ćureća prsa isečena na kocke
krupna morska so
šareni biber
Samlevenu masu malo izmesiti, te od nje napraviti ćufte,
a onda svaku uvaljati u malo brašna.
Kad provri sos u njega ubaciti ćufte i skuvati na
laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode, kao i uz povreno mešanje.
Srevirati uz obarenu testeninu, recimo uz makarone
školjke.
Garnurati još svežom salatom miks – rukola i salata.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар