Uporedo sa začinjenim
kolačom pečem sat vremena začinjenu bundevu da sutra umutim kremasti potaž po
želji, još jedno gastro izmišljanje, ali i da uštedim struju, da u jednom
udarcu ubijem dve muhe.
Tačnije, od začinjenog
kolača ostalo je bundeve, te želim da iskoristim mudro taj jestivi ostatak, a
onda bundevu preostalu isečem na željene komade, poređam u zemljani pekač preko
kolačarskog papira i onda začinim po želji, igrajući se svim dostupnim svojim
začinima, a sledećim začinima, a onda ispečem, sve tako začinjeno:
preliti prvo maslinovim
uljem, ali dodam još malo i običnog biljnog ulja
pospem morsku krupnu
so
šareni biber
suvi začin origano
alevu slatku papriku
1 kašičicu meda od borovih iglica
par čena belog luka
Sutradan, ili odmah, kako kome zatreba, samo izmiksati
sve ove ispečene sastojke, ali prvo u njih dolijem 1 litar vode, podesim slanoću
čorbe i željenu gustinu, i još dodam 2 biljne posne kocke za kuvanje supe.
Preko noći, a pošto tek sutradan mutim ovu čorbu,
svo ispečeno povrće sačuvam u frižideru.
Malo još sve prokuvati kad se sve izmiksa, najmanje
5 minuta zbog onih dodatih kocki za supu.
Na kraju ubacim vezicu sitno isečenog lišća peršuna
lišćara.
Servirati i garnirati po želji (kisela pavlaka,
itd.), a ako se napravi nešto gušće, može se jesti kao predivan umak (ja sam ipak
napravila divnu čorbu za ručak).
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар