недеља, 10. новембар 2024.

KREMASTA ZAČINJENA ČORBA OD BUNDEVE

 



 

Uporedo sa začinjenim kolačom pečem sat vremena začinjenu bundevu da sutra umutim kremasti potaž po želji, još jedno gastro izmišljanje, ali i da uštedim struju, da u jednom udarcu ubijem dve muhe.




Tačnije, od začinjenog kolača ostalo je bundeve, te želim da iskoristim mudro taj jestivi ostatak, a onda bundevu preostalu isečem na željene komade, poređam u zemljani pekač preko kolačarskog papira i onda začinim po želji, igrajući se svim dostupnim svojim začinima, a sledećim začinima, a onda ispečem, sve tako začinjeno:




preliti prvo maslinovim uljem, ali dodam još malo i običnog biljnog ulja

pospem morsku krupnu so

šareni biber

suvi začin origano

alevu slatku papriku

1 kašičicu meda od borovih iglica

par čena belog luka




Sutradan, ili odmah, kako kome zatreba, samo izmiksati sve ove ispečene sastojke, ali prvo u njih dolijem 1 litar vode, podesim slanoću čorbe i željenu gustinu, i još dodam 2 biljne posne kocke za kuvanje supe.

Preko noći, a pošto tek sutradan mutim ovu čorbu, svo ispečeno povrće sačuvam u frižideru.




Malo još sve prokuvati kad se sve izmiksa, najmanje 5 minuta zbog onih dodatih kocki za supu.

Na kraju ubacim vezicu sitno isečenog lišća peršuna lišćara. 




Servirati i garnirati po želji (kisela pavlaka, itd.), a ako se napravi nešto gušće, može se jesti kao predivan umak (ja sam ipak napravila divnu čorbu za ručak).

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар