Oguliti jednu manju bundevu, iseći je na kockice i
skuvati, a onda ocediti od viška vode, te ručno umutiti gusto pire od bundeve
pasirkom za pire (ispadne lepše i gušće nego kad se izblendira štapnim
blenderom, a lakše je oprati ručnu pasirku nego blender).
Pire od bundeve ohladiti.
Onda ručno umutiti kuglof od sledećih sastojaka:
4 jajeta
1 kesica vanil šećera
150 g kristal šećera
U to još dodati:
430 g pirea od bundeve
150 ml biljnog ulja
340 g brašna (tip 400, ekstra belo)
1-2 kašičicu cimeta
2 kašičice praška za pecivo
50 g mlevenih lešnika
100 g crne čokolad za kuvanje iseckane na sitnije
komadiće
Sve izmešati ručno i sasuti u pouljenu i
pobrašnjavljenu modlu za pečenje kuglofa.
Peći na 180 stepeni po C ravno 45 minuta.
Ispečen kuglof odmah prevrnuti na dezertnu tacnu i
ostaviti da se dobro ohladi.
Po želji može se posuti prah šećerom pre serviranja.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар