KUGLOF OD BUNDEVE

 



 

Oguliti jednu manju bundevu, iseći je na kockice i skuvati, a onda ocediti od viška vode, te ručno umutiti gusto pire od bundeve pasirkom za pire (ispadne lepše i gušće nego kad se izblendira štapnim blenderom, a lakše je oprati ručnu pasirku nego blender).




Pire od bundeve ohladiti.




Onda ručno umutiti kuglof od sledećih sastojaka:




4 jajeta

1 kesica vanil šećera

150 g kristal šećera

U to još dodati:

430 g pirea od bundeve

150 ml biljnog ulja

340 g brašna (tip 400, ekstra belo)

1-2 kašičicu cimeta

2 kašičice praška za pecivo

50 g mlevenih lešnika

100 g crne čokolad za kuvanje iseckane na sitnije komadiće




Sve izmešati ručno i sasuti u pouljenu i pobrašnjavljenu modlu za pečenje kuglofa.

Peći na 180 stepeni po C ravno 45 minuta.

Ispečen kuglof odmah prevrnuti na dezertnu tacnu i ostaviti da se dobro ohladi.





Po želji može se posuti prah šećerom pre serviranja.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi