субота, 9. новембар 2024.

NAJLEPŠA PITA SA SIROVIM JABUKAMA

 



 

Dakle, potrebne su svega 4 gotove kore, a filujem po 2, tačnije uzmem po 2 kore, a filujem samo drugu ili gornju negde do polovine – gledam da jabuke podelim i dobijem najmanje 2 rolne slatke pite.

Za ovu pitu ostalo mi je pola kese odmrznutih jabuka, a nemam kad da ih pržim, već pravim sirovu varijantu, da u nastavku pošto ispečem britanski začinjen kolač, samo ubacim još i ovaj pleh u već zagrejanu rernu,  a postižem večeras svoj najlepši ukus pite od jabuka, slučajno, igranjem da ga ovakvog još ne pamtim.




A dok pravim pitu mislim ko zna na šta će to da liči, mada moje sve na nešto ipak i zaliči, a kad se tako nešto tobož samo brzinski sklepa ispadne malo je kazati savršeno.

Kora je do polovine posuta sirovim jabukama, čak nisu ni skroz odmrznute, a ima i malo leda po njima, ali zato je ispalo sočno.

Onda preko sirovih sočnih jabuka sipam po 2 kašike šećera.

Sipam cimeta malo više.

Pouljim, posebno onaj manji suvlji deo kore.

Samo urolam brzinski, te složim u najveći pleh od rerne u kome dakle ima mesta i za nešto slatko, a zajedno pečem ovu savršenu pitu od jabuka sa slanom spanakopitom ili slanim kružićima.

Po vrhu urolane svake pite pospem samo ulje.




Pečem na 200 stepeni po C dok ne porumeni.

Tako je zamirisala pita sa jabukam, sam malo odanula i već je bila isečena na parčiće, na preukusne komade, a onda podeljena i smazana u trenu.

Sutra sigurno ne bi bila tako predivna.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар