NAJLEPŠA PITA SA SIROVIM JABUKAMA
Dakle, potrebne su svega 4 gotove kore, a filujem po
2, tačnije uzmem po 2 kore, a filujem samo drugu ili gornju negde do polovine –
gledam da jabuke podelim i dobijem najmanje 2 rolne slatke pite.
Za ovu pitu ostalo mi je pola kese odmrznutih
jabuka, a nemam kad da ih pržim, već pravim sirovu varijantu, da u nastavku
pošto ispečem britanski začinjen kolač, samo ubacim još i ovaj pleh u već
zagrejanu rernu, a postižem večeras svoj
najlepši ukus pite od jabuka, slučajno, igranjem da ga ovakvog još ne pamtim.
A dok pravim pitu mislim ko zna na šta će to da
liči, mada moje sve na nešto ipak i zaliči, a kad se tako nešto tobož samo
brzinski sklepa ispadne malo je kazati savršeno.
Kora je do polovine posuta sirovim jabukama, čak
nisu ni skroz odmrznute, a ima i malo leda po njima, ali zato je ispalo sočno.
Onda preko sirovih sočnih jabuka sipam po 2 kašike
šećera.
Sipam cimeta malo više.
Pouljim, posebno onaj manji suvlji deo kore.
Samo urolam brzinski, te složim u najveći pleh od
rerne u kome dakle ima mesta i za nešto slatko, a zajedno pečem ovu savršenu pitu
od jabuka sa slanom spanakopitom ili slanim kružićima.
Po vrhu urolane svake pite pospem samo ulje.
Pečem na 200 stepeni po C dok ne porumeni.
Tako je zamirisala pita sa jabukam, sam malo odanula
i već je bila isečena na parčiće, na preukusne komade, a onda podeljena i
smazana u trenu.
Sutra sigurno ne bi bila tako predivna.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар