NOVEMBARSKI RUČAK 2024

 



 

Na dno tepsije sasuti sitno isečene kocke bundeve nektar, koja je pre toga začinjena sledećom mešavinom začina:

ulje

sitna morska so

crni  mleveni biber

aleva slatka paprika

2 vezice peršuna lišćara

par čena belog luka

Preko bundeve, ali po sredini položiti usoljeni komad ćurećeg mesa, koji je malo našpikovan sa par čena belog luka i blago pouljen.

Okolo tepsije, a preko bundeve poređati krugove isečenog jednog povećeg krompira koji je pre toga usoljen i samo malo posut alevom slatkom paprikom.

Sve zajedno ispeći na 200 stepni po C u rerni dok ne porumeni.

Srevirati i garnirati sa dosta sveže salate od rukole, i obavezno ide jedna čili papričica uz sve ovo.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi