PITA SA PRAZILUKOM I GRČKIM JOGURTOM
Potrebno je 8 gotovih, ali tankih kora za pitu.
Potrebna je i kofica grčkog jogurta.
A pre svega toga potrebno je malo prepržiti kašu od luka
praziluka:
Na ulju dakle prodinstati:
Jedan struk luka praziluka sitno isečen.
Dodati u sve to:
sitnu morsku so
crni mleveni biber
2 vezice svežeg peršuna lišćara
Malo u dinstanju dodati vode da bolje omekavi u
dinstanju, te da se ne dodaje previše ulja, a onda kad sve to uvri ohladiti
dobro kašu.
Uzeti po 2 gotove kore za pitu, a drugu gornju koru
premazati sa 2 kašike grčkog jogurta.
Po rubu samo naneti ohlađen nadev od luka praziluka.
Previti preko krajeva i uviti kao male pituljice, s tim
kad se preklopi preko suvih delova kore nakapati malo ulja.
Poređati 4 rolnice u pleh, premazati uljem i posuti susamom.
Ispeći na 200 stepeni po C dok ne porumeni.
Prijatno!
P.S. Tako je lepo izmišljati sve ove recepte skoro svaki
dan.
Коментари
Постави коментар