PITA SA PRAZILUKOM I GRČKIM JOGURTOM

 


 

Potrebno je 8 gotovih, ali tankih kora za pitu.

Potrebna je i kofica grčkog jogurta.

A pre svega toga potrebno je malo prepržiti kašu od luka praziluka:




Na ulju dakle prodinstati:

Jedan struk luka praziluka sitno isečen.

Dodati u sve to:

sitnu morsku so

crni mleveni biber

2 vezice svežeg peršuna lišćara





Malo u dinstanju dodati vode da bolje omekavi u dinstanju, te da se ne dodaje previše ulja, a onda kad sve to uvri ohladiti dobro kašu.

Uzeti po 2 gotove kore za pitu, a drugu gornju koru premazati sa 2 kašike grčkog jogurta.

Po rubu samo naneti ohlađen nadev od luka praziluka.




Previti preko krajeva i uviti kao male pituljice, s tim kad se preklopi preko suvih delova kore nakapati malo ulja.

Poređati 4 rolnice u pleh, premazati uljem i posuti susamom.

Ispeći na 200 stepeni po C dok ne porumeni.




Prijatno!

P.S. Tako je lepo izmišljati sve ove recepte skoro svaki dan.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi