Pomešati u jednu veću činiju sledeće sastojke i
zamesiti masu za bajaderu:
300 g mlevenog keksa
150 g blanširanog kikirikija
Zatim u to dodati sledeću rastopinu ovih sastojaka
(nema špinovanja, samo da se rastopi, tako lako i precizno tačna receptura):
100 g šećera
100 ml hladne vode
125 g margarina
Zamešenu masu odmah podeliti na 2 dela te u jedan
deo dodati 100 g crne otopljene čokolade za kuvanje.
Uzeti pleh mali koji je dimenzija 21x15 cm, te ga
obložiti kolačarskim papirom i sasuti masu ovim redom:
prvo crnu masu ili čokoladnu
onda svetlu masu
Po vrhu bajaderu preliti rastopljenom crnom
čokoladom:
100 g crne čokolade za kuvanje (posne)
2 kašike ulja
Sutradan bajaderu iseći skalpelom (sve kolače, pa i
žito tortu sečem skalpelom).
Još jedan kolačić nikoljdanski srpeman za pakovanje
u zamrzivač.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар