среда, 13. новембар 2024.

POSNA KIKIRIKI BAJADERA

 



 

Pomešati u jednu veću činiju sledeće sastojke i zamesiti masu za bajaderu:




300 g mlevenog keksa

150 g blanširanog kikirikija

Zatim u to dodati sledeću rastopinu ovih sastojaka (nema špinovanja, samo da se rastopi, tako lako i precizno tačna receptura):

100 g šećera

100 ml hladne vode

125 g margarina




Zamešenu masu odmah podeliti na 2 dela te u jedan deo dodati 100 g crne otopljene čokolade za kuvanje.




Uzeti pleh mali koji je dimenzija 21x15 cm, te ga obložiti kolačarskim papirom i sasuti masu ovim redom:

prvo crnu masu ili čokoladnu

onda svetlu masu




Po vrhu bajaderu preliti rastopljenom crnom čokoladom:

100 g crne čokolade za kuvanje (posne)

2 kašike ulja







Sutradan bajaderu iseći skalpelom (sve kolače, pa i žito tortu sečem skalpelom).

Još jedan kolačić nikoljdanski srpeman za pakovanje u zamrzivač.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар