среда, 13. новембар 2024.

POSNE GURABIJE ili NIKOLJDANSKA SRCA

 



 

Na suvo prepeći dok ne porumeni 1 šolju brašna (mera je šolja od 200 ml zapremine).




I brašno dobro prohladiti (može se prepeći uveče, ako se kolačići recimo prave nekad izjutra, ili oko podneva).

Istu toliku šolju sirovih badema samleti na krupnije.




Zamesiti testo za posne kolačiće od sledećih sastojaka:

ohlađena šolja preprženog brašna

šolja samlevenih badema

200 g omekavljenog margarina

3 kašike šećera u prahu

1 kesica vanil šećera

1 kafena mala kašičica praška za pecivo




Dodati još brašna ukoliko bude potrebo da se zamesi glatko testo, a dakle treba.

Testo odmah razvući preko pobrašnjavljene silikonske podloge, povaditi modlom svoj željeni oblik, u ovom prazničnom slučaju oblike malih srca.





Ispeći ravno 20 minuta na 170 stepni po  C.

Prohlađeno dekorisati.

Rastopiti za posnu dekoraciju:

100 g bele posne čokolade za kuvanje i

malo ulja (1-2 kašike, nisam merila, sipam malo iz flaše)

Onda u rastopljenu čokoladu još dodati crvenu kolačarsku boju da se dobije nežna, a fina purpurna boja.

Pomoću čistog medicinskog, a najvećeg, najdebljeg šprica dekorisati ova nikoljdanska srca.





Kada se dobro ohladi dekoracija i ove kolačiće spakovati u zamrzivač.

Spakovano ukupno 600 g posnih gurabija ili nikoljdanskih srca, ili dve kutije po 300 g (manje kutije za pakovanje kolačića mogu se naći u prodavnici po 14 dinara, a veće po 35).

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар