Na suvo prepeći dok ne porumeni 1 šolju brašna (mera
je šolja od 200 ml zapremine).
I brašno dobro prohladiti (može se prepeći uveče,
ako se kolačići recimo prave nekad izjutra, ili oko podneva).
Istu toliku šolju sirovih badema samleti na krupnije.
Zamesiti testo za posne kolačiće od sledećih sastojaka:
ohlađena šolja preprženog brašna
šolja samlevenih badema
200 g omekavljenog margarina
3 kašike šećera u prahu
1 kesica vanil šećera
1 kafena mala kašičica praška za pecivo
Dodati još brašna ukoliko bude potrebo da se zamesi
glatko testo, a dakle treba.
Testo odmah razvući preko pobrašnjavljene silikonske
podloge, povaditi modlom svoj željeni oblik, u ovom prazničnom slučaju oblike
malih srca.
Ispeći ravno 20 minuta na 170 stepni po C.
Prohlađeno dekorisati.
Rastopiti za posnu dekoraciju:
100 g bele posne čokolade za kuvanje i
malo ulja (1-2 kašike, nisam merila, sipam malo iz
flaše)
Onda u rastopljenu čokoladu još dodati crvenu
kolačarsku boju da se dobije nežna, a fina purpurna boja.
Pomoću čistog medicinskog, a najvećeg, najdebljeg
šprica dekorisati ova nikoljdanska srca.
Kada se dobro ohladi dekoracija i ove kolačiće
spakovati u zamrzivač.
Spakovano ukupno 600 g posnih gurabija ili nikoljdanskih
srca, ili dve kutije po 300 g (manje kutije za pakovanje kolačića mogu se naći u
prodavnici po 14 dinara, a veće po 35).
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар