петак, 8. новембар 2024.

POSNE SLANE KORPICE – kao za gastro izložbu

 



 

Zamesiti testo za slane korpice, od sledećih sastojaka:




200 g mekog brašna

1 kašičica praška za pecivo

20 g susama

½ kašičice krupne morske soli

20 g lana (celo zrno)

100 ml kisele vode

100 ml maslinovog ulja





Odmah razvući tanje testo oklagijom te povaditi veće kružiće ili rukom oblikovati korpicu.




Svaku korpicu staviti na prevrnuti metalni pleh za pečenje 12 velikih mafina, i još je malo oblikovati i prilagoditi kalupu – ovoj je idealno za sve one koji imaju strpljenja i koji su vični vajanju od testa.




Kada se postave korpica po dnu ili po vrhu njihovog dna pošto je pleh postavljen naopako viljuškom samo malo izbosti dno.







Ispeći korpice na 200 stepeni po C oko 15-20 minuta (ja volim rešavije i hrskavije te pečem 20 minuta).







Prohlađene korpice napunti salatom po želji.






Evo jednog predloga kako napuniti 6 korpica sa posnom salatom:





Pomešati u činiji:

1 oceđenu tunjevinu

isečene sveže rotkvice

1 ljubičasti sitno isečeni luk

šareni biber

sitnu morsku so

Punjenje korpica postupno izgleda ovako:

Svaku praznu ispečenu korpicu prvo obložiti svežim liskama salate, a onda ih napuniti ovom pripremljenom smesom od tunjevine i svežeg povrća.

Na kraju svaku napunjenu korpicu ukrasiti svežim lišćem peršuna (uzimam zamrznuti peršun, sitnim ga nožićem i dekorišem korpice).

Po želji neke korpice za one koji baš vole mogu da se još završe dekoracijom senfa.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар