POSNE SLANE KORPICE – kao za gastro izložbu
Zamesiti testo za slane korpice, od sledećih
sastojaka:
200 g mekog brašna
1 kašičica praška za pecivo
20 g susama
½ kašičice krupne morske soli
20 g lana (celo zrno)
100 ml kisele vode
100 ml maslinovog ulja
Odmah razvući tanje testo oklagijom te povaditi veće
kružiće ili rukom oblikovati korpicu.
Svaku korpicu staviti na prevrnuti metalni pleh za
pečenje 12 velikih mafina, i još je malo oblikovati i prilagoditi kalupu – ovoj
je idealno za sve one koji imaju strpljenja i koji su vični vajanju od testa.
Kada se postave korpica po dnu ili po vrhu njihovog
dna pošto je pleh postavljen naopako viljuškom samo malo izbosti dno.
Ispeći korpice na 200 stepeni po C oko 15-20 minuta
(ja volim rešavije i hrskavije te pečem 20 minuta).
Prohlađene korpice napunti salatom po želji.
Evo jednog predloga kako napuniti 6 korpica sa posnom
salatom:
Pomešati u činiji:
1 oceđenu tunjevinu
isečene sveže rotkvice
1 ljubičasti sitno isečeni luk
šareni biber
sitnu morsku so
Punjenje korpica postupno izgleda ovako:
Svaku praznu ispečenu korpicu prvo obložiti svežim liskama
salate, a onda ih napuniti ovom pripremljenom smesom od tunjevine i svežeg povrća.
Na kraju svaku napunjenu korpicu ukrasiti svežim
lišćem peršuna (uzimam zamrznuti peršun, sitnim ga nožićem i dekorišem korpice).
Po želji neke korpice za one koji baš vole mogu da
se još završe dekoracijom senfa.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар