PUNJENA MUSKATNA BUNDEVA uz ćureće pečenje
Ovih dana trošila sam u više navrata jednu veću
muskatnu bundevu, a onda mi ostao juče jedan komad, taman idealan danas za
punjenje.
Samo očistim bundevu iznutra kašičicom (a semenke čuvam,
sušim da bi ih na proleće 2025 zasejala), operem vodom spolja (pečem neoguljenu
bundevu), te spremim brzinski nadev ili fil kojim ću napuniti do vrha taj mali
komad presečene bundeve:
Na malo ulja i vode lagano prepržim:
2 glavice isečenog ljubičastog luka
U to još dodajem:
šaku zamrznutog graška
šaku zamrznutog čeri paradajza
(sve naše povrće iz “Hirošime”)
skuvani pirinač (duguljasti)
2 vezice zamrznutog peršuna lišćara (sitno isečeno)
Zatim dodajem druge nasušne gastro začine:
sitna morska so
crni mleveni biber
aleva slatka paprika
Pleh malo pouljim, te u njega ubacim komad usoljenog
ćurećeg mesa, a pored sa strane postavim do vrha napunjenu bundevicu.
Sve ispečem zajedno na 200 stepni po C u rerni.
Uz ovo samo još ide sveža salata od rukole, a sve ostalo
suvišno je ovde.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар