PUNJENA MUSKATNA BUNDEVA uz ćureće pečenje

 



 

Ovih dana trošila sam u više navrata jednu veću muskatnu bundevu, a onda mi ostao juče jedan komad, taman idealan danas za punjenje.




Samo očistim bundevu iznutra kašičicom (a semenke čuvam, sušim da bi ih na proleće 2025 zasejala), operem vodom spolja (pečem neoguljenu bundevu), te spremim brzinski nadev ili fil kojim ću napuniti do vrha taj mali komad presečene bundeve:




Na malo ulja i vode lagano prepržim:

2 glavice isečenog ljubičastog luka

U to još dodajem:

šaku zamrznutog graška

šaku zamrznutog čeri paradajza

(sve naše povrće iz “Hirošime”)

skuvani pirinač (duguljasti)

2 vezice zamrznutog peršuna lišćara (sitno isečeno)

Zatim dodajem druge nasušne gastro začine:

sitna morska so

crni mleveni biber

aleva slatka paprika






Pleh malo pouljim, te u njega ubacim komad usoljenog ćurećeg mesa, a pored sa strane postavim do vrha napunjenu bundevicu.




Sve ispečem zajedno na 200 stepni po C u rerni.







Uz ovo samo još ide sveža salata od rukole, a sve ostalo suvišno je ovde.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi