PUNJENE ČOKOLADIRANE URME - posno

 



                        

Potrebno je pakovanje od 500 g suvih urmi (urme su iz Katara, te su nešto sitnije, mada ja sam ih našla po super povoljnoj ceni u prodavnici zdrave hrane za svega 210 dinara, iako to isto pakovanje drugde bude blizu 500 dinara!), ali neke srednje veličine.




Zatim svaku urmu očistiti samo od koštice, a onda slično vanilicama spajati po dve očišćene urme sledećom vrstom bademastog nadeva ili fila.




Nadev, fil ili ovo bademasto punjenje, pomoću koga spajam po dve očišćene urme, pravi se od ovih sastojaka:

100 g mlevenog sirovog badema

3 kašike šećera u prahu

1 kašika ruma

ceđeni sok od ½ limuna




Spojene urme umačem u rastopljenu crnu čokoladu za kuvanje (posnu),  a čokoladu brzo rastopim na tišoj vatri na sledeći način:

Otapam zajedno:

100 g crne čokolade za kuvanje i

2 kašike ulja




Po vrhu čokoladiranu svaku napunjenu urmu posipam srebrnim kolačarskih prahom, srebrnastom kosmičkom prašinom, da svetle i zasijaju u ovoj novemabrskoj tami 2024.




Još jedan slavski nikoljdanski kolačić spreman, za pakovanje u zamrzivač.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi