Potrebno je pakovanje od 500 g suvih urmi (urme su iz
Katara, te su nešto sitnije, mada ja sam ih našla po super povoljnoj ceni u
prodavnici zdrave hrane za svega 210 dinara, iako to isto pakovanje drugde bude
blizu 500 dinara!), ali neke srednje veličine.
Zatim svaku urmu očistiti samo od koštice, a onda slično
vanilicama spajati po dve očišćene urme sledećom vrstom bademastog nadeva ili
fila.
Nadev, fil ili ovo bademasto punjenje, pomoću koga
spajam po dve očišćene urme, pravi se od ovih sastojaka:
100 g mlevenog sirovog badema
3 kašike šećera u prahu
1 kašika ruma
ceđeni sok od ½ limuna
Spojene urme umačem u rastopljenu crnu čokoladu za
kuvanje (posnu), a čokoladu brzo rastopim
na tišoj vatri na sledeći način:
Otapam zajedno:
100 g crne čokolade za kuvanje i
2 kašike ulja
Po vrhu čokoladiranu svaku napunjenu urmu posipam srebrnim
kolačarskih prahom, srebrnastom kosmičkom prašinom, da svetle i zasijaju u ovoj
novemabrskoj tami 2024.
Još jedan slavski nikoljdanski kolačić spreman, za
pakovanje u zamrzivač.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар