U šerpu nasuti:
sok od 1 manje isceđene pomorandže
300 g rendanih neoguljenih jabuka (ja dodajem 400 g
delimično odmznutih svojih rendanih jabuka iz zamrzivača)
Ovo kratko oko 5 minuta propržiti i prohladiti.
U većoj vangli pomešati sledeće sastojke:
120 ml biljnog ulja
150 g šećera
2 žumanceta
prohlađene rendane jabuke
200 g izrendane bundeve (ja sam dodala malo više oko
300 g)
50 g mlevenih lešnika
40 g suvog grožđa
1 kašičica cimeta
½ kašičice đumbira u prahu
½ kašičice mlevenog karanfilića
1 kašičica sode bikarbone
200 g mekog brašna
2 posebno umućena belanca (sneg od 2 umućena belanca)
Uzeti pleh za pečenje komizbrota te ga obložiti
kolačarsikm papirom, a onda u njega sručiti ovu ručno zamešenu smesu.
Peći 1 sat vremena (skoro 60 minuta) na 180 stepeni
(ja sam dakle 3-4 minuta pre isteka punog sata već ispekla ovaj british kolač).
Ispečno ostaviti tako u plehu, da se totalno ohladi,
ali ispečen kolač odmah preliti sledećim super prelivom:
Na ringli zagrejati kratko ove sastojke, ali samo da
se šećer rastopi:
rendana kora od 2 manje pomorandže
sok od 1 ceđene manje pomorandže
2 kašičice šećera
Kad se kolač ohladi, prevrnuti ga na dezertnu tacnu,
skinuti kolačarski papir, te iseći na šnite željene debljine u vreme
posluženja.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар