субота, 9. новембар 2024.

ZAČINJEN KOLAČ OD BUNDEVE I JABUKA – britanski recept

 



 

U šerpu nasuti:

sok od 1 manje isceđene pomorandže

300 g rendanih neoguljenih jabuka (ja dodajem 400 g delimično odmznutih svojih rendanih jabuka iz zamrzivača)

Ovo kratko oko 5 minuta propržiti i prohladiti.




U većoj vangli pomešati sledeće sastojke:

120 ml biljnog ulja

150 g šećera

2 žumanceta

prohlađene rendane jabuke

200 g izrendane bundeve (ja sam dodala malo više oko 300 g)

50 g mlevenih lešnika

40 g suvog grožđa

1 kašičica cimeta

½ kašičice đumbira u prahu

½ kašičice mlevenog karanfilića

1 kašičica sode bikarbone

200 g mekog brašna

2 posebno umućena belanca (sneg od 2 umućena belanca)




Uzeti pleh za pečenje komizbrota te ga obložiti kolačarsikm papirom, a onda u njega sručiti ovu ručno zamešenu smesu.

Peći 1 sat vremena (skoro 60 minuta) na 180 stepeni (ja sam dakle 3-4 minuta pre isteka punog sata već ispekla ovaj british kolač).

Ispečno ostaviti tako u plehu, da se totalno ohladi, ali ispečen kolač odmah preliti sledećim super prelivom:





Na ringli zagrejati kratko ove sastojke, ali samo da se šećer rastopi:

rendana kora od 2 manje pomorandže

sok od 1 ceđene manje pomorandže

2 kašičice šećera





Kad se kolač ohladi, prevrnuti ga na dezertnu tacnu, skinuti kolačarski papir, te iseći na šnite željene debljine u vreme posluženja.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар