понедељак, 11. новембар 2024.

ZAPEČEN BATAT sa raznim povrćem i pilećim mesom

 



 

2 veća narandžasta batata oguliti, oprati, te iseći na tanje kriške.

Naseći još jednu osrednju cveklu na štapiće.

Iseći i struk luka priziluka na kružiće.

Zatim svo ovo povrće samo začiniti po želji:




posoliti

pobiberiti

I onda dodati:

alevu slatku papriku

2 vezice isečenog peršuna lišćara

ulje

Sve izmešati, te sasuti u blago pouljen pleh.




Na vrh povrća staviti dva komada pilećeg belog mesa isečenog na manje komadiće.

Zapeći u rerni na 200 stepeni po C, dok batat ne omekavi.




Uz ovo obavezno napraviti svežu sezonsku salatu: moj miks iz “Hirošime”: rukola, rotkvice, mladi crni luk, salata ljubljanska ledenka.







Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар