ZAPEČENE NOVEMBARSKE MAKARONE

 



 

Na ulju dinstati poklopljeno sitno isčen struk luka priziluka (onaj čitav džinovski struk iz “Hirošime).

U to dodati začine:

sitna morska so

mleveni šareni biber

sitno sečeni beli luk (iz “Hirošime”)

2 vezice peršuna (iz “Hirošime”)




Dodati i jedno celo pakovanje zamrznute blitve, oko 200-300 g, iz “Hirošime”.

Naseći ćureće belo meso (ćureća prsa) sitno na kockice te ubaciti u sve ovo.

Doliti vode, i povremeno samo promešati.

Na samom kraju kad je sve gotovo u to dodati 200 ml tečne neutralne pavlake za kuvanje i samo izmešati.

Posebno skuvati makarone – mešavina grkljančica i školjkica.

Skuvne i oceđene makarone samo šokirati pod mlazom hladne vode, tj. oprati, te pomešati sa ovom prethodnom krem smesom.

Razasuti u veliki stakleni pekač.




Po vrhu posuti rendani kačkavalj i još posuti suvim začinom origana.

Zapeći na 200 stepni po C dok ne porumeni.




Garnirati mešavinom sveže salate iz “Hirošime” – naš miks: rukola, sečene rotkvice i zelena mlada salata.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi