ZAPEČENE NOVEMBARSKE MAKARONE
Na ulju dinstati poklopljeno sitno isčen struk luka
priziluka (onaj čitav džinovski struk iz “Hirošime).
U to dodati začine:
sitna morska so
mleveni šareni biber
sitno sečeni beli luk (iz “Hirošime”)
2 vezice peršuna (iz “Hirošime”)
Dodati i jedno celo pakovanje zamrznute blitve, oko 200-300
g, iz “Hirošime”.
Naseći ćureće belo meso (ćureća prsa) sitno na
kockice te ubaciti u sve ovo.
Doliti vode, i povremeno samo promešati.
Na samom kraju kad je sve gotovo u to dodati 200 ml
tečne neutralne pavlake za kuvanje i samo izmešati.
Posebno skuvati makarone – mešavina grkljančica i školjkica.
Skuvne i oceđene makarone samo šokirati pod mlazom hladne
vode, tj. oprati, te pomešati sa ovom prethodnom krem smesom.
Razasuti u veliki stakleni pekač.
Po vrhu posuti rendani kačkavalj i još posuti suvim
začinom origana.
Zapeći na 200 stepni po C dok ne porumeni.
Garnirati mešavinom sveže salate iz “Hirošime” – naš
miks: rukola, sečene rotkvice i zelena mlada salata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар