BADEM KEKSI

 



 

Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

200 g omekavljenog margarina

120 g šećera u prahu

prstohvat krupne morske soli

100 g mlevenih sirovih badema (neoguljenih)

1 celo jaje

2 žumanceta

1 kesica vanil šećera

izrendana kora od 1 cele pomorandže

400 g OŠTROG brašna







Zamešeno testo odmah staviti u kesu za zamrzivač, zavezati, te odložiti testo najmanje 1 sat u frižider, ali pošto ja juče nisam mogla sve da pravim lančano, jer pečem, još nešto (koktel slane jelkice, zatim komisbrot sa suvim voćem), dakle zakuvala sam neka druga testa, te odlažem badem kekse do sutradan, tj. do jutros u frižider, jer može u frižideru da prenoći testo.

Sutradan ili po isteku najmanje jednog punog sata, razvući testo te izrezati i povaditi kolačiće po želji.

Ja isprobavam nove modlice, koje sam nakupovala ovih decembarskih potrošačkih dana, dakle igram se svoja 3 nova pečata za kolačiće, i odlučujem se za prazniču jelku.





Ispeći na 180 stepeni oko 8 minuta, a kolači treba da ostanu beli (ja sam pekla malo duže od 8 minuta, duže za nekih 5 minuta).

Prijatno!

 

 

Коментари