Potrebno je pakovanje gotovih kora za pitu od 500 g.
Uzimam jedno pakovanje svojih šljiva iz zamrzivača,
koje je pre toga trebalo odlediti, te samo sitmo isečem šljive.
Onda uzimam po 2 gotove kore, a filujem sirovim šljivama
samo donji rub.
Po šljivama pospem 1-2 kašike šećera i malo cimeta.
Po ostatku kore naspem malo ulja.
Urolam i posložim u pleh koji je obložen
kolačarskim papirom.
Od jednog manjeg pakovana šljiva ispale su mi 3 duže
rolne pite, za koje sam potrošila 6 gotovih kora.
Onda ostatak kora filujem takođe po dve, ali ovoga
puta sa zamrznutim kupinama (mislima da sam za života napravila i ispekla million
različitih pita, sa svim i svačim, ali ukoliko se dobro sećam sa zamrznutim
kupinama nikad nisam, te je ovo bio moj najsavršeniji pokus jutros, a ispala je
nenadmašno najlepša pita ikada).
Po sredini kore ređam nešto obilatije, po punu šaku zamrznutih
kupina (koje u toku pečenja puste sve sokove te ispadne savršeno sočna pita prste
svoje da poližeš).
Onda kupine samo pošećerim sa 1 kašikom šećera (kupine
su naše iz spoljšnjeg vrta).
Ostatak kore malo pouljim.
Urolam, ali tako da obe bočne strane previjem te napravim
manje pituljice, kako sadržaj sočnih kupina ne bi iscureo u toku pečenja.
Ispalo mi je od jedne kese kupina 5 manjih
pituljica, a utrošeno je 10 kora.
Sve pite i pituljice premažem okolo uljem te ispečem
na 200 stepeni po C dok ne porumeni, dakle dve različite slatke pite u jednom istom
plehu.
Iseći hladno.
Po želji može se posuti sa šećerom u prahu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар