Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
400 g brašna
1 kašičica krupne morske soli
½ kašičice šećera
2 kašičice praška za pecivo
4 kašike maslinovog ulja
150 ml kisele vode
100 ml obične vode
Pouljiti pleh u kome će se peći fokača sa maslinovim
uljem.
Zatim u pleh odmah sručiti zamešeno testo te rukama
rastanjiti podlogu debljine 1,5-2 cm (ja sam malo tanje napravila).
Onda filovati fokaču sledećim sastojcima i začinima:
zamrznuti čeri paradajz iz “Hirošime” zabosti u testo
suvi začin ruzmarina posuti posvuda po testu
sveže lišće bosiljka balzamiko iz “Hirošime” posuti
posvuda
par čena izgnječenog belog luka iz “Hirošime” posuti
posvuda
zelene očišćene maslinke pobosti u testo
2 manje glavice ljubičastog luka iz "Hirošime" sitnije naseći i
posuti posvuda
I sve na kraju posuti dobro sa maslinovim uljem
Neću posoliti krupnim zrncima morske soli fokaču, jer
će zbog masilna biti sasvim dovoljno slana.
Ispeći svega pola sata na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар