FOKAČA BEZ KVASCA (posno)



Zamesiti testo od sledećih sastojaka:





400 g brašna

1 kašičica krupne morske soli

½ kašičice šećera

2 kašičice praška za pecivo

4 kašike maslinovog ulja

150 ml kisele vode

100 ml obične vode

Pouljiti pleh u kome će se peći fokača sa maslinovim uljem.





Zatim u pleh odmah sručiti zamešeno testo te rukama rastanjiti podlogu debljine 1,5-2 cm (ja sam malo tanje napravila).

Onda filovati fokaču sledećim sastojcima i začinima:

zamrznuti čeri paradajz iz “Hirošime” zabosti u testo

suvi začin ruzmarina posuti posvuda po testu

sveže lišće bosiljka balzamiko iz “Hirošime” posuti posvuda

par čena izgnječenog belog luka iz “Hirošime” posuti posvuda

zelene očišćene maslinke pobosti u testo

2 manje glavice ljubičastog luka iz "Hirošime" sitnije naseći i posuti posvuda

I sve na kraju posuti dobro sa maslinovim uljem




Neću posoliti krupnim zrncima morske soli fokaču, jer će zbog masilna biti sasvim dovoljno slana.

Ispeći svega pola sata na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

 

 

Коментари