Zamesiti biskvitno testo od sledećih sastojaka:
1 i ½ šolja rendane šargarepe (mera je šolja od 200 ml)
1 šolja samlevenih badema
1 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice morske soli
½ šolje omekavljenog margarina
¾ šolje šećera
2 veća jajeta
1 kesica vanil šećera
rendana korica od pomorandže
½ kašičice mlevenog cimeta
Testo sasuti u okrugli pleh (obložen kolačarskim
papirom) prečnika 21,5 cm te na 180 stepeni ravno 35 minuta ispeći tortu.
Za dekoraciju pripremiti šećer u prahu, neku mustru,
i oguljene, a poparene bademe isečene na manje komade.
Ohlađenu tortu izvaditi na dezertu tacnu te dekorisati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар