Praveći slane koktel jelkice, ali i pošto sam odmah
iza toga zemesila badem kekse (keksiće), koje pečem tek sutra, ostadoše mi u šolji
4 belanceta, te sam nakratko razmišljala šta može od svega toga da se napravi i
setim se – još jedan predivan komisbrot.
Dakle, mera za ovaj kolač jeste šolja od 200 ml, ali
meni 4 belanceta nisu napunila šolju te sam ja kao svoju meru uzela tu nepunu šolju,
dobro pamteći dokle sve treba da merim i sipam, a taman za moj manji pleh
dobila sam dovoljno.
Dakle mutiti mikserom:
1 šolju belanaca (4 belanca ukupno)
1 šolju šećera
Kad to umutim u jak sneg, u to dalje dodajem:
1 šolju ulja
sok i rendanu koru od 1 limuna
Onda još dodajem:
1,5 šolju brašna
1 kašičicu praška za pecivo i
suvo voće
Suvo voće, pravim svoj miks po želji, tačnije po
onome čega imam još u zaliham, a moj miks izgleda upravo ovako:
50 g suvog neopranog grožđa (ja suvo voće nikad ne
perem, a vidim, čujem neki peru)
puna šaka krupno isečenih oraha
100 g isečenih suvih urmi
Pre nego što sručim suvo voće u testo malo sve
pomešam sa brašnom (a brašno uzmem od cele predviđene mere od one 1,5 šolje).
Sve vreme mutim mikserom.
Pleh mali provougaoni dužine 25,5 cm baš za pečenje
komisbrota obložim samo kolačarskim papirom.
Saspem masu i samo poravnjam špatulicom.
Ispečem sve 40 minuta na 180 stepeni po C, a mogla sam
i manje.
Ohlađeno seći i servirati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар