Ovo je najidealnije i najbrže, njauspelije, te
najlepše testo za izradu tarta, a poenta je samo menjati nadeve ili načine filovanja.
Zamesiti meko, glatko testo od sledećih sastojaka:
1 jaje
50 g šećera
100 g margarina omekavljenog
1 kašičica praška za pecivo
280 g brašna (dodavati postepeno, a malo i ostane)
Kada zamesim testo, onda 1/3 testa odmah odvojim sa strane,
a od one preostale 2/3 testa formiram podlogu za svoj još jedan izmišljeni tart,
u plehu za pečenje tarta, ali taj pleh dakle obložim kolačarskim papirom.
Kad rastanjim rukama podlogu izmišljenog tarta onda viljuškom
izbodem čitavo dno.
Preko dna poređam jednu do druge, a sve male uzane
kriščice isečene smokve (smokve su delimično odleđene, iz zamrzivača, iz našeg
vrta od letos, samo su isečene što sitnije).
I kad poređam smokve onda ih pospem sa malo samlevenog
keksa po vrhu (a keks petit izgnječim ručno, pesnicama u nekoj kesici, jer mrzi
me da prljam super secka za tako malo).
Preko mlevenog keksa pospem kašikom malo pčelinjeg
meda.
Prekoe meda ide mleveni cimet, što više to bolje.
Onda onu izdvojenu 1/3 tesat tanko razvučem, te isečem
uske trakice, te zatim izmišljeni tart po vrhu zatvorim ili dekorišem tim
trakicama, tako da napravim jednu lepu mustru.
Odmah pečem svoj izmišljeni tart na 180 stepeni po C
ravno 35 minuta.
Ohlađen tart izvaditi osloboditi kalupa u kome se
sve peklo.
A ohlađen tart se može prilikom serviranja posuti i
dekorisati prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар