MOJ IZMIŠLJENI TART - smokve, mleveni keks, pčelinji med, cimet

 



 

Ovo je najidealnije i najbrže, njauspelije, te najlepše testo za izradu tarta, a poenta je samo menjati nadeve ili načine filovanja.




Zamesiti meko, glatko testo od sledećih sastojaka:




1 jaje

50 g šećera

100 g margarina omekavljenog

1 kašičica praška za pecivo

280 g brašna (dodavati postepeno, a malo i ostane)





Kada zamesim testo, onda 1/3 testa odmah odvojim sa strane, a od one preostale 2/3 testa formiram podlogu za svoj još jedan izmišljeni tart, u plehu za pečenje tarta, ali taj pleh dakle obložim kolačarskim papirom.






Kad rastanjim rukama podlogu izmišljenog tarta onda viljuškom izbodem čitavo dno.

Preko dna poređam jednu do druge, a sve male uzane kriščice isečene smokve (smokve su delimično odleđene, iz zamrzivača, iz našeg vrta od letos, samo su isečene što sitnije).






I kad poređam smokve onda ih pospem sa malo samlevenog keksa po vrhu (a keks petit izgnječim ručno, pesnicama u nekoj kesici, jer mrzi me da prljam super secka za tako malo).

Preko mlevenog keksa pospem kašikom malo pčelinjeg meda.

Prekoe meda ide mleveni cimet, što više to bolje.

Onda onu izdvojenu 1/3 tesat tanko razvučem, te isečem uske trakice, te zatim izmišljeni tart po vrhu zatvorim ili dekorišem tim trakicama, tako da napravim jednu lepu mustru.

Odmah pečem svoj izmišljeni tart na 180 stepeni po C ravno 35 minuta.






Ohlađen tart izvaditi osloboditi kalupa u kome se sve peklo.

A ohlađen tart se može prilikom serviranja posuti i dekorisati prah šećerom.

Prijatno!

 

 

 

Коментари