NAJBRŽI AJVAR ala Jamie Oliver – chili varijanta

 



 

Za ovaj najbrži ajvar potrebno je odlediti pakovanje ispečenih crvenih paprika, a onda ih očistiti do peteljki, kao i od semenki, ako su spakovane u zamrzivač ispečene i oguljene (ko nema zamrznutu ispečenu crvenu papriku može ispeći sveže).






Odleđene i očišćene crvene paprike sameljem u seckalici sa još 5 manjih sveže ostavljenih chili papričica iz zamrzivača (moj ajvar je baš ispao ljutkast), koje samo operem pod mlazom vruće vode da ih smekšam, te im  skinem peteljke, a sve ostalo sameljem.




Na ulju suncokretovom pržim:

isečene glavice ljubičastog luka

U to dodajem još sledeće začine:

suvi začin ruzmarina (može i svež)

par liščica suvog lovora

krupnu morsku so

šareni mleveni biber

cimet mleveni

samlevene paprike

1 kašičicu pčelinjeg meda

malo jabukovog sirćeta

sveže lišće bosiljka balzamiko

maslinovo ulje od komine








Sve to dinstam dok se ne uprži luk.

Sasuti u staklenu zdelicu ili teglu i potrošiti ovaj namaz, ili ajvar dok traju zalihe.

Prijatno!

 

 

 

Коментари