Za ovaj najbrži ajvar potrebno je odlediti pakovanje
ispečenih crvenih paprika, a onda ih očistiti do peteljki, kao i od semenki,
ako su spakovane u zamrzivač ispečene i oguljene (ko nema zamrznutu ispečenu
crvenu papriku može ispeći sveže).
Odleđene i očišćene crvene paprike sameljem u
seckalici sa još 5 manjih sveže ostavljenih chili papričica iz zamrzivača (moj
ajvar je baš ispao ljutkast), koje samo operem pod mlazom vruće vode da ih smekšam,
te im skinem peteljke, a sve ostalo sameljem.
Na ulju suncokretovom pržim:
isečene glavice ljubičastog luka
U to dodajem još sledeće začine:
suvi začin ruzmarina (može i svež)
par liščica suvog lovora
krupnu morsku so
šareni mleveni biber
cimet mleveni
samlevene paprike
1 kašičicu pčelinjeg meda
malo jabukovog sirćeta
sveže lišće bosiljka balzamiko
maslinovo ulje od komine
Sve to dinstam dok se ne uprži luk.
Sasuti u staklenu zdelicu ili teglu i potrošiti ovaj
namaz, ili ajvar dok traju zalihe.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар