Uzeti manju bundevu Hokaido, opranu, neoguljenu, ali
od semenki ipak očišćenu, te je iseći na veće krupnije komade, a onda svaki
komad bundeve izmazati posvuda osim po kori, cimetom i pčelinjim medom.
Bundevu hokaido ispeći u rerni na 200 stepeni po C.
Ispečenu prohlađenu bundevu oguliti od kore, te ručnom
presom za pire izgnječiti i napraviti pire od bundeve ili podlogu za ovaj dezert.
Dobijeno pire razasuti odmah u dezertne zdelice.
Po vrhu bundeve posuti sa po 1 kašičicom samlevenog
badema.
Umutiti potom posni šlag u prahu sa običnom vodom te
dekorisati ovaj izmišljeni dezert.
Na samom kraju ukrasiti šlag sa krupno isečenim
mrvama crne čokolade za kuvanje (čokoladu naseći kuhinjskom ljuštilicom).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар