NAJLEPŠI DEZERT OD BUNDEVE HOKAIDO – posno, a izmišljeno

 



 

 

Uzeti manju bundevu Hokaido, opranu, neoguljenu, ali od semenki ipak očišćenu, te je iseći na veće krupnije komade, a onda svaki komad bundeve izmazati posvuda osim po kori, cimetom i pčelinjim medom.





Bundevu hokaido ispeći u rerni na 200 stepeni po C.

Ispečenu prohlađenu bundevu oguliti od kore, te ručnom presom za pire izgnječiti i napraviti pire od bundeve ili podlogu za ovaj dezert.





Dobijeno pire razasuti odmah u dezertne zdelice.

Po vrhu bundeve posuti sa po 1 kašičicom samlevenog badema.

Umutiti potom posni šlag u prahu sa običnom vodom te dekorisati ovaj izmišljeni dezert.






Na samom kraju ukrasiti šlag sa krupno isečenim mrvama crne čokolade za kuvanje (čokoladu naseći kuhinjskom ljuštilicom).




Prijatno!

 

 

Коментари