NOVOGODIŠNJA ĆUREĆA ROLADA 2025

 



 

Komad ćurećih prsa težine 800 g odlediti, te tanko iseći na šnicle, a onda svaku šniclu izlupati čekićem za meso, te od dobijenih šnicli preko kolačarskog papira oformiti podlogu za roladu.







Zatim posuti meso šarenim biberom i sa malo morske soli.

U seckalici samleti:

4 ispečene crvene paprike očišćene i

180 g slanine





Zatim dobijenim namazom koji liči na ajvar, a plus je začinjen slaninon, premazati čitavu roladu.

Odlediti pakovanje blitve te je sitno samleti u seckalici, a onda poređati po samom rubu rolade.

Onda izrendati oko 150 g kačkavalja i posuti svuda po podlozi.

Uz pomoć kolačarskog papira urolati roladu i preneti je pažljivo u blago pouljen pekač.







Zatim okolo rolade dodati sledeće začine sa obe strane:

suvo lišće lovora i

crni biber u zrnu

Iseći još 1 pomorandžu na krugove i poređati kolutove sa obe strane rolade.

Od druge pomorandže iscediti sok i njime preliti roladu.

Takođe roladu preliti sa malo maslinovog ulja.

Onda roladu začiniti posipanjem suvog začina ruzmarina.








U pekač još doliti malo vode, pokriti folijom te ispeći roladu sat vremena pod folijom na 200 stepeni po C.

Zatim skinuti alu foliju i urešati otkriveno još oko 10-ak minuta.

Prijatno!

 

 

Коментари