Komad ćurećih prsa težine 800 g odlediti, te tanko
iseći na šnicle, a onda svaku šniclu izlupati čekićem za meso, te od dobijenih
šnicli preko kolačarskog papira oformiti podlogu za roladu.
Zatim posuti meso šarenim biberom i sa malo morske
soli.
U seckalici samleti:
4 ispečene crvene paprike očišćene i
180 g slanine
Zatim dobijenim namazom koji liči na ajvar, a plus je
začinjen slaninon, premazati čitavu roladu.
Odlediti pakovanje blitve te je sitno samleti u
seckalici, a onda poređati po samom rubu rolade.
Onda izrendati oko 150 g kačkavalja i posuti svuda
po podlozi.
Uz pomoć kolačarskog papira urolati roladu i preneti
je pažljivo u blago pouljen pekač.
Zatim okolo rolade dodati sledeće začine sa obe strane:
suvo lišće lovora i
crni biber u zrnu
Iseći još 1 pomorandžu na krugove i poređati
kolutove sa obe strane rolade.
Od druge pomorandže iscediti sok i njime preliti
roladu.
Takođe roladu preliti sa malo maslinovog ulja.
Onda roladu začiniti posipanjem suvog začina
ruzmarina.
U pekač još doliti malo vode, pokriti folijom te ispeći
roladu sat vremena pod folijom na 200 stepeni po C.
Zatim skinuti alu foliju i urešati otkriveno još oko
10-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар