NOVOGODIŠNJE KORPICE 2025 - posno

 



 

Ovo je recept kako najlakše i najbrže napraviti prazne ispečene jestive posne korpice, a onda ih po želji napuniti nekom od salata:

200 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

20 g susama

½ kašičice morske soli

20 g mlevenog lana

100 ml ulja

100 ml kisele vode







Odmah razvući što tanje testo, najvećom čašom te povaditi kružiće, a onda svaki kružić testa uzeti te njime obložiti naopako  prevrnut pleh za pečenje 12 velikh mafina.

Po vrhu svaku obloženu korpicu izbosti viljuškom (vrh na posmatranom naopako prevrnutom plehu biće posle dno ispečene korpice).

Od ove mere ispadne ravno 12 velikih korpica.

Ispeći 10-13 minuta na 200 stepeni po C.

Ohlađene korpice napuniti salatom po želji.

Evo mog predloga za novogodišnju posnu light salatu.:

U činiji pomešati:

svežu sitno isečenu šargarepu (ostalo mi od pravljenja italijanske torte)

sitno isečeno zamrznuto lišće i korenje celera lišćara

šaku skuvanog kukuruza šećerca

2-3 crvene ispečene odleđene paprike

nekoliko sitno isečenih kiselih krastavčića

1 konzerva oceđene tunjevine

šareni biber

posni majonez light (ova salata nastaje zahvaljujući zalihama ostalim još od slave)

Po vrhu svaku napunjenu korpicu dekorisati sa lišćem peršuna lišćara.

Prijatno!

 

 

Коментари