Ovo je recept kako najlakše i najbrže napraviti
prazne ispečene jestive posne korpice, a onda ih po želji napuniti nekom od
salata:
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
20 g susama
½ kašičice morske soli
20 g mlevenog lana
100 ml ulja
100 ml kisele vode
Odmah razvući što tanje testo, najvećom čašom te povaditi
kružiće, a onda svaki kružić testa uzeti te njime obložiti naopako prevrnut pleh za pečenje 12 velikh mafina.
Po vrhu svaku obloženu korpicu izbosti viljuškom
(vrh na posmatranom naopako prevrnutom plehu biće posle dno ispečene korpice).
Od ove mere ispadne ravno 12 velikih korpica.
Ispeći 10-13 minuta na 200 stepeni po C.
Ohlađene korpice napuniti salatom po želji.
Evo mog predloga za novogodišnju posnu light salatu.:
U činiji pomešati:
svežu sitno isečenu šargarepu (ostalo mi od pravljenja
italijanske torte)
sitno isečeno zamrznuto lišće i korenje celera
lišćara
šaku skuvanog kukuruza šećerca
2-3 crvene ispečene odleđene paprike
nekoliko sitno isečenih kiselih krastavčića
1 konzerva oceđene tunjevine
šareni biber
posni majonez light (ova salata nastaje zahvaljujući
zalihama ostalim još od slave)
Po vrhu svaku napunjenu korpicu dekorisati sa lišćem
peršuna lišćara.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар