Najbrži, najlepši, najhrskaviji i najsavršeniji
doručak.
Potrebno je 10 listova (meni je bar toliko večeras trebalo,
jer sam toliko napravila kaše) gotovih kora za pitu.
Filovati jedan po jedan list samo na sredini.
Od jedne kore ispadne jedna pituljica, jedan najhrskaviji
zalogajčić.
Fil pripremiti od sledećih sastojaka:
1 umućeno domaće jaje (“poslednje” decembarsko kojih
je bilo svega 3 komada do danas, a koke već nisu snele jaje 5 dana, tako da su verovatno
malo prestale)
komad sira
feta (oko 100 g, nisam merila, jedan komad iz konzerve, koji viljuškom
treba izgnječiti)
kesica odleđene
sitno isečene, ali oceđene moje blitve iz “Hirošime”
2 vezice začina mirođija iz “Hirošime”
mleveni šareni biber
malo morske krupne soli
maslinovo ulje od komine
I to je sve, konačno sam našla formulu za
najsavrešnije i najhrskavije slano
punjenje ovih zeljastih pituljica.
Kada kašu stavim na sredinu kore (kao na slici,
filujem 1/3 ruba), uz ivicu, po ostalim delovima suve kore nakapam malo običnog
biljnog ulja od suncokreta, a onda prevrnem obe bočne strane te napravi manji
zatvoreni valjak, lepo ušuškan da zeljasti i sirasti sadržaj ili filasto punjenje
neće iscureti napolje, koji napravim urolavanjem pituljica sve do kraja kore.
Pituljice poređam u pleh obložen papirom, pouljim svaku
i samo pospem susamom.
Pečem na 200 stepeni po C.
Idealo ide uz grčki jogurt.
Isto ovako pravim i od spanaća sve svoje pituljice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар