STARINSKI MEDENJACI – mrsno

 



 

Umutiti ručno žicom, sledeće sastojke:

5 kašika pčelinjeg meda

5 kašika šećera

1 jaje

Onda u to dodati:

5 kašika mleka

5 kašika ulja

1 kašika sode bikarbone

Oko 450 g ekstra belog brašna, tip 400

(brašno i sodu prosejem kroz sito sa drškom, koje meni više liči na lonče)




Zamesiti testo glatko, mekano kao za vanilice, te od testa povaditi 24 kuglice, pa poređati ih u najveći pleh od rerne preko kolačarskog papira.

Ispeći na 200 stepeni oko 10-ak minuta (trebalo je peći svega 12 minuta, i još plus 3 minuta u isključenoj rerni, ali meni se sve ispeklo jako brzo, za oko 10-ak minuta, te da sam nastavila da pečem po receptu ovo bi definitivno izgorelo).





Presavršeno, mekano, najjakše nešto za napraviti, bez oklagije i razvlačenja testa, ali je jedina “mana” što u ovaj recept ne ide ni trunke cimet, a meni medenjaci i nisu medenjaci ako nema baš mnogo začina poput cimeta, a za moj osteljivi ukus malo mi smeta taj ukus sode bikarbone, tako da idući put obavezno ubacujem mlevene začine i malo smanjujem sodu bikarbonu.

Prijatno!

 

 

Коментари