Umutiti ručno žicom, sledeće sastojke:
5 kašika pčelinjeg meda
5 kašika šećera
1 jaje
Onda u to dodati:
5 kašika mleka
5 kašika ulja
1 kašika sode bikarbone
Oko 450 g ekstra belog brašna, tip 400
(brašno i sodu prosejem kroz sito sa drškom, koje
meni više liči na lonče)
Zamesiti testo glatko, mekano kao za vanilice, te od
testa povaditi 24 kuglice, pa poređati ih u najveći pleh od rerne preko kolačarskog
papira.
Ispeći na 200 stepeni oko 10-ak minuta (trebalo je peći
svega 12 minuta, i još plus 3 minuta u isključenoj rerni, ali meni se sve ispeklo
jako brzo, za oko 10-ak minuta, te da sam nastavila da pečem po receptu ovo bi
definitivno izgorelo).
Presavršeno, mekano, najjakše nešto za napraviti,
bez oklagije i razvlačenja testa, ali je jedina “mana” što u ovaj recept ne ide
ni trunke cimet, a meni medenjaci i nisu medenjaci ako nema baš mnogo začina
poput cimeta, a za moj osteljivi ukus malo mi smeta taj ukus sode bikarbone, tako
da idući put obavezno ubacujem mlevene začine i malo smanjujem sodu bikarbonu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар