Kilogram skuše 650 dinara, a u 3 zamrznute skuše malo
preko jednog kilograma.
Još jedan izmišljen gastro specijalitet danas.
Skuše odlediti, te očistiti, zatim im odseći glave,
a onda ih zareckati po kičmenom delu.
Potom napraviti začinsku marinadu u kojoj će skuše odstojati
nekoliko sati ili više minuta, a pre pečenja.
Pomešati u jednu činiju sledeće začine:
sitno iseckano lišće peršuna lišćara
sitno sečeno lišće celera lišćara
so
ulje
jabukovo sirće
crni mleveni biber
slatka aleva paprika
sitno isečena čena belog luka
Ovom marinadom napuniti svaku skušu iznutra, zatim okolo
ih ovim izmazati, premazati, te napuniti svaki isečeni i zasečeni zasek, usek
po kičmi.
Onda uzeti jedan veći oprani limun te iseći ga na
tanke krugove, te svaku skušu iznutra napuniti limunom.
U pleh staviti kolačarski papri, te na njega posložiti
marinirane začinjene skuše, a onda ih preklopiti po vrhu sa što više majčine
dušice.
Malo još sve posuti uljem, pa ispeći u rerni na 200
stepeni po C.
Sa pečene skuše poskidati grančice majčine dušice i povaditi
limun, a sve ostalo se pojede, i istopi u skuši.
Servirati svaku skušu u tanjir i garnirati krompir salatom
u kojoj ima šećerca, peršuna, šargarepe, itd.
I dodati kao neizbežan prilog i svežu salatu miks:
rukola, mladi luk, salata ljubljanska ledenka.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар