ZAČINJENA PASTRMKA iz rerne (decembarski način 2024)

 



 

Očišćenu pastrmku, obezglavljenu, zarezati skroz te od nje napraviti jedan raširen tanji list, ali ne dirati ništa dalje, ne vaditi ništa iz nje (mislim ovde na kičmu i bočne kičmene kosti).

Pastrmku posoliti.






Onda sledi posipanje začinima po želji, a na decembarski moj način 2024 to izgleda ovako:

đumbir u prahu

šareni mleveni biber

Na kraju preko začinjene pastrmke ide granje majčine dušice.

I naposletku samo sve treba malo pouljiti suncokretovim uljem.

Ispeći u rerni na 220 stepeni po C.

Pečenu pastrmku osloboditi začinskog granja, a onda je servirati u tanjir na kome je već oformljena šumasta divna jestiva podloga od svežih liski salate ljubljanska ledenka.




I još pastrmku garnirati sa jednom odzom najbržeg ajvara koji je napravljen po recepturi ala Jamye Oliver chili varijanta.




Ovo je najidealnija večera, a potrebno je sve dakle sa tanjira pojesti, onako u slast svojim prstima, a salatu premazivati chili ajvarom i sladiti se uz zapečenu začinjenu pastrmku.

Prijatno!

 

 

 

Коментари