Očišćenu pastrmku, obezglavljenu, zarezati skroz te od
nje napraviti jedan raširen tanji list, ali ne dirati ništa dalje, ne vaditi ništa
iz nje (mislim ovde na kičmu i bočne kičmene kosti).
Pastrmku posoliti.
Onda sledi posipanje začinima po želji, a na
decembarski moj način 2024 to izgleda ovako:
đumbir u prahu
šareni mleveni biber
Na kraju preko začinjene pastrmke ide granje majčine
dušice.
I naposletku samo sve treba malo pouljiti suncokretovim
uljem.
Ispeći u rerni na 220 stepeni po C.
Pečenu pastrmku osloboditi začinskog granja, a onda je
servirati u tanjir na kome je već oformljena šumasta divna jestiva podloga od
svežih liski salate ljubljanska ledenka.
I još pastrmku garnirati sa jednom odzom najbržeg ajvara
koji je napravljen po recepturi ala Jamye Oliver chili varijanta.
Ovo je najidealnija večera, a potrebno je sve dakle
sa tanjira pojesti, onako u slast svojim prstima, a salatu premazivati chili ajvarom
i sladiti se uz zapečenu začinjenu pastrmku.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар