ZAČINJENI NAPUNJENI OSLIĆI IZ RERNE

 



 

 

Kilogram i po odleđenih, a krupnijih komada oslića, rasporim iznutra te im povadim kičmeni stub i od njih napravim lepe filete.




Onda pripremim začinski premaz kojim ću svaki komad od ukupno 5 oslića premazati samo iznutra, tj. napuniti ih ovom vrstom marinade, u kojoj će odstojati oko sat vremena pre pečenja, a onda ih lepo presaviti i poređati tako u jedan od svojih omiljenih keramičkih pekača.






Premaz za osliće pripremam mešavinom sledećih začina (danas se igram te ponovo izmišljam pripremajući svoju raskošnu slavsku trpezu na još jedan interesantan način):




sitno sečeni beli luk (puna šaka čena iz “Hirošime”)

lišće lista i stabla celera lišćara iz “Hirošime”

vezica peršuna iz “Hirošime”

đumbir u prahu

šareni mleveni biber

suvi začin origano

ulje

jabukovo sirće

Svaki komad oslića pre punjenja treba posoliti.





Kad poređam sve napunjene osliće, zbijeno, tesno, jedan do drugoga, onda ih pospem sledećim začinima:

par liski pobedničkog lovora

malo crnog bibera u zrnu

Onda poređam po oslićima jedan čitav limun isečen na tanke kružiće.

Zatim poređam pola kesice zamrznutog čeri paradajza iz “Hirošime”.

Onda sve pouljim.





Poređam dve grančice sveže ubranog ruzmarina sa svoje terase.

Između dve grančice ruzmarina poređam snop grančica majčine dušice iz “Hirošime”.

Sve ušukam u te mirišljave začine.

Pečem na 220 speteni po C.

Kad se sve dobro zapeče poskidam grančice začina, sklonim kružiće limuna, zatim uklonim lovorovo pobedničko lišće i serviram predivne morske osliće.

Uz ovakvo jelo potrebno je samo nekoliko vrsta salate i ništa drugo.

Prijatno!

 

Коментари