ZAPEČENE MAKARONE - nova izmišljena verzija

 



 

Pakovanje makarona od 350 g skuvati, te oprati, a onda sasuti u veliki samo malo pouljen pleh.

Onda pripremiti nadev ili fil u kome će sve makarone biti izmešane pre pečenja, ali i u kome će se dobro zapeći.




Nadev pripremam od sledećih sastojaka (dakle prvobitna zamisao bilo je u maminoj kuhinji, napraviti danas za ručak klasične naše “srpske” makarone od sira, jaja i mleka, a ja više ne volim tu monotonu klasiku, te onda otvaram mamin frižider te se dovijam da šta god nađem vredno ovog ručka danas ili mog gastro eksperimenta utrošim u ovaj izmišljeni nadev i na kraju napravim najlepše makarone do sada, dobijem silne pohvale).




Dakle, izmešam sve, da napravim ređu kašu:

veći komad izgnječenog sira feta

1 umućeno jaje (kupovno, koke već 3 dana ne nose jaja)

2-3 velike obilate kašike kisele pavlake

malo ulja

sitna morska so

crni mleveni biber

vezica sečenog peršuna iz “Hirošime”

komad pančete slanine isečen na sitne kockice

komad kačkavalja krupno izrendan

mleko




Sve preliti preko skuvanih makarona, te izmešati, a onda ubaciti u rernu te zapeći na 200 stepeni po C.





Prijatno!

 

 

Коментари