Pakovanje makarona od 350 g skuvati, te oprati, a
onda sasuti u veliki samo malo pouljen pleh.
Onda pripremiti nadev ili fil u kome će sve makarone
biti izmešane pre pečenja, ali i u kome će se dobro zapeći.
Nadev pripremam od sledećih sastojaka (dakle
prvobitna zamisao bilo je u maminoj kuhinji, napraviti danas za ručak klasične
naše “srpske” makarone od sira, jaja i mleka, a ja više ne volim tu monotonu klasiku,
te onda otvaram mamin frižider te se dovijam da šta god nađem vredno ovog ručka
danas ili mog gastro eksperimenta utrošim u ovaj izmišljeni nadev i na kraju napravim
najlepše makarone do sada, dobijem silne pohvale).
Dakle, izmešam sve, da napravim ređu kašu:
veći komad izgnječenog sira feta
1 umućeno jaje (kupovno, koke već 3 dana ne nose
jaja)
2-3 velike obilate kašike kisele pavlake
malo ulja
sitna morska so
crni mleveni biber
vezica sečenog peršuna iz “Hirošime”
komad pančete slanine isečen na sitne kockice
komad kačkavalja krupno izrendan
mleko
Sve preliti preko skuvanih makarona, te izmešati, a onda
ubaciti u rernu te zapeći na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар