Mera je manja šoljica, a od ove mere ispadne 20
komada palačinki.
Zamesiti ručno:
2,5 šoljice brašna
1 kesicu praška za pecivo
malo sitne morske soli
1/3 šoljice šećera
2 šolje hladnog mleka
1/3 šoljice ulja (ja sam nažalost zaboravila da dodam
ulje načisto, nisam dobro pročitala, žureći preskočih ili mi se nije dalo da
vidim baš da piše i zejtin- čitam tuđi rukopis i tuđi nečitko zbijen recept, no
moje palačinke bez zere ulja ispale su fantastične iako je skoro 3 godine ovaj
recept dobro skivan od moje malenkosti a ja sam ga juče slučajno našla, u
odbačenim sveskama i upravo danas isprobala).
2 umućena žumanca i
posebno umućena 2 belanceta
Tiganj sam samo malo pouljila te ispekla na tišoj vatri
(po 4 komda pečem u jednoj turi), ali prve dve ture palačinki sam malo više
prepekla jer je trebalo podesiti dobru jačinu ringle, pa od 6 brojeva peći na
trojci, ali ovoga puta ne pogađam iz prve.
Filovati po želji, moj predlog domaći džem do
šipurka i šljiva.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар