SAVINDANSKI DORUČAK

 



 

 

Ispeći 2 ražane palačinke, zamešene od sledećih sastojaka:

1-2 jajeta (ja sam ubacila 1 veće kupovno jaje - štedim)

100 ml hladnog mleka

malo sitne morske soli

6 kašika ražanog integralnog brašna

Najbolje palačinke ispeći uveče, ako izjutra nemate previše vremena kao ja (ohlađene palačinke pokriti tanjirom preko noći i ništa im neće faliti - mekane su inače).





Izjutra  palačinke premazati po želji (otkrila sam povoljnu teglicu za oko 190 dinara veganskog preukusnog majonez sosa sa 4 vrste biljaka zagrebačke proizvodnje).

Po sredini ražane palačinke poređati sveže liske salate ledenke iz “Hirošime”.

Onda ispeći omlet od 2 domaća jajeta (koke su u samo prethodna 2 dana podarile Vesni 4 komada jaja, mašala)

Po pola omleta postaviti na sredinu svake palačinke.

Presaviti po bočnim krajevima te napraviti palačinku.

Prijatno!

 

 

Коментари