Ispeći 2 ražane palačinke, zamešene od sledećih
sastojaka:
1-2 jajeta (ja sam ubacila 1 veće kupovno jaje -
štedim)
100 ml hladnog mleka
malo sitne morske soli
6 kašika ražanog integralnog brašna
Najbolje palačinke ispeći uveče, ako izjutra nemate previše
vremena kao ja (ohlađene palačinke pokriti tanjirom preko noći i ništa im neće
faliti - mekane su inače).
Izjutra palačinke
premazati po želji (otkrila sam povoljnu teglicu za oko 190 dinara veganskog preukusnog
majonez sosa sa 4 vrste biljaka zagrebačke proizvodnje).
Po sredini ražane palačinke poređati sveže liske salate
ledenke iz “Hirošime”.
Onda ispeći omlet od 2 domaća jajeta (koke su u samo
prethodna 2 dana podarile Vesni 4 komada jaja, mašala)
Po pola omleta postaviti na sredinu svake palačinke.
Presaviti po bočnim krajevima te napraviti palačinku.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар