Lagana večera, bez opterećenja, a na sledeći moj
izmišljeni način:
U tiganj sa poklopcem ubacim naseckano sledeće
povrće (najsitnije sve iseckam u svom super brzom čoperu inače mom omiljenom secku):
2 glavice ljubičastog luka iz “Hirošime” (gle, još ima
u mom frižideru našeg luka i ljubičastog kao i par glavica belog luka)
par čena belog luka iz “Hirošime”
jedan manji struk luka praziluka iz “Hirošime”
Dakle seckam čak 3 vrste luka (sve moji produkti).
Onda dalje seckam:
šaku šampinjona
celer lišćar iz “Hirošime”
peršun lišćar iz “Hirošime”
Povrće samo nalijem vodom i dinstam na umerenoj vatri
uz povremeno mešanje.
Začinim dodavanjem crnog mlevenog bibera i sitne
morske soli.
Na kraju sve saspem u dublju činiju te izblendiram
štapnim blenderom da dobijem nešto gušći vegetable sos.
I taj sos vratim ponovo u isti tiganj, samo naspem nešto
više vode, te dodam vegetable sos i po prvi put hoću da napravim nešto što obično
ne radim te dodajem nekuvane špagete direktno iz kese (samo pola pakovanja
toliko mi ostalo).
Sada kuvam vegetable pastu otkrivenu bez poklopca uz
nešto češće mešanje i dolivanje vode.
I dodajem samo 1 kašiku ulja onog najobičnijeg suncokretovog.
Kuham na tihoj vatri samo dok špagete ne omekave i sve
se fino ne zgusne.
Dakle može i ovako.
Dalje servirati toplo i začiniti nečim po želji (po
onome šta se realno ima).
Moja varijanta jeste malo dijetalnija, malo zelenija,
bez masti, pa nema ni parmezana, nema ni kačkavalja, pa nema ni pančete slaninice,
i tako nešto je od svega toga “falilo”, ali može i bez svega toga da se večera nešto
zdravija varijanta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар